> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Бленджини пое националния отбор по волейбол


0
0
202

Джанлоренцо Бленджини е новият треньор на националния отбор на България по волейбол за мъже.

Българската федерация по волейбол и доказаният италиански специалист подписаха договор за три години с опция за удължаване с още две години.

Джанлоренцо Бленджини прие изискването на Българската федерация по волейбол за пълен ангажимент само и единствено с националния отбор на България, като освен директната работа с представителния отбор той ще работи и за подрастващите национали, и за повишаване на капацитета на българските треньори.

“Спряхме се на Джанлоренцо Бленджини, защото искаме треньор с авторитет, треньор, който знае как да работи и с млади състезатели, човек, който има капацитета да направи нужното националният отбор на България да има шансове да се класира на Олимпийските игри в Лос Анджелис”, заяви президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев.

“Водещото желание на Българската федерация по волейбол беше националният селекционер да има целогодишен ангажимент към България.

Считаме, че това е правилният път. Черпим опит от държави като Италия, Полша и други волейболни нации, с които искаме да се състезаваме.

Там е като неписан закон – треньорът на националния отбор не работи успоредно и в клубен, изцяло е концентриран в работата си с представителния тим.

Опитваме се да следваме начин на работа, който доказано води до големи резултати.

Поради тази причина привлякохме треньор, който не просто е национален селекционер на представителния ни отбор, но ще има и редица задачи, свързани с развитието на треньорския капацитет у нас.

В рамките на годината ни предстоят две европейски първенства за подрастващи, в които ще разчитаме на неговата помощ и експертиза, след като мъжкият национален отбор приключи участието си във Волейболната лига на нациите”, добави Любомир Ганев пред сайта на БФВ.

“Самите качества на Джанлоренцо Бленджини са безспорни, Дългото CV с успехите му говори за тях. Пожелавам му успех начело на мъжкия национален отбор на България и искрено вярвам, че съвместната ни работа ще доведе до желаните резултати”, завърши президентът на БФВ.

Джанлоренцо Бленджини е роден на 29 декември 1971 г. Той е селекционер на мъжкия национален отбор на Италия от 2015 до 2021 г.

Олимпийски вицешампион с Италия от Игрите в Рио през 2016 година, бронзов медалист с “адзурите” от Европейското първенство в България и Италия през 2015 г.

На клубно ниво Бленджини е трикратен шампион на Италия с Кучине Лубе Чивитанова – 2017, 2021 и 2022 г.

снимка: BVF

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx