> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Властта одобри проекта на ЦСКА за стадиона


0
0
309

ЦСКА е представил идеен проект и цялостна концепция за реконструкцията на стадион “Българска армия”, които са били одобрени от Министерството на младежта и спорта, съобщава “Тема Спорт”. Двете страни работят в пълно разбирателство и синхрон и се очаква още в началото на 2023 година да бъде учредено новото съвместно дружество, чрез което и ще бъде извършен строежът на съоръжението. Част от арената ще копира “Камп Ноу” на Барселона.

Следващите крачки пред ЦСКА са кандидатстване за одобрение от страна на държавата на проекта, когато бъде напълно завършен, и входирането му пред главния архитект на София за съгласуване. Във връзка с поетите ангажименти към Министерството на спорта след подписания вчера меморандум пък “червените” трябва да входират всички нужни документи в Търговския регистър, за да бъде учредено новото съвместно дружество.

То, от своя страна, ще даде гаранция, че всяка следваща стъпка по проектирането и изграждането на стадиона ще е обезпечено и за клуба, и за държавата.
На “Армията” са удовлетворени от постигнатия напредък и продължават да се надяват, че реалното строителство ще може да започне през пролетта.

В същото време беше подписан меморандум между „Сердика спортни имоти“ ЕАД и ПФК „ЦСКА София“ ЕАД относно създаването на съвместно дружество за строителството на нов стадион на футболния клуб. С подписания меморандум двете страни се ангажират с конкретни стъпки и срокове относно учредяването на съвместното дружество. Към меморандума е подписано и приложение, представляващо учредителния акт на дружеството.

С приложението двете страни постигнаха съгласие относно структурата и дейността на съвместното дружество. Създават се условия ПФК „ЦСКА София“ ЕАД да продължи с дейността по проектиране на стадиона, докато продължава юридическото оформяне на съответните документи и процедурата по вписване на съвместното дружество в Търговския регистър.
„Сердика спортни имоти“ ЕАД не поема ангажименти относно финансирането на бъдещото строителство, което трябва да бъде осигурено изцяло от футболния клуб”, съобщиха от държавното дружество.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx