> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Арсен Венгер натиска за Мондиал на 2 години


0
0
57

Арсен Венгер заяви, че е „готов да поеме риска“ да въведе провеждането на Световни първенства на всеки две години. Легендарният мениджър на Арсенал си навлече критики от света на футбола, след като предположи, че трябва да има по-малко паузи за националните отбори и повече световни първенства. Говорейки за BBC, той заяви твърдо, че настоящият календар не предлага „никаква яснота, простота или модерен начин за организиране на един сезон“.

„Мисля, че ако продължим така, ще се ударим в стената. Това, което е абсолютно вредно за играчите, е непрекъснатите пътувания и умора. Редуцирайки квалификационния период, вярвам, че клубовете ще имат полза от това, играчите ще имат полза от това“, започна той.
Гениалният французин отхвърли притесненията от уронване престижа на Мондиала, казвайки: „Световното първенство е толкова голямо събитие, че не смятам, ще урони престижа. Искаш да бъдеш най-добрият в света и искаш да бъдеш най-добрият в света всяка година. Не си чеша егото. Бях помолен да помогна с промяна на календара занапред, консултирам се с целия свят“.

Венгер, който не успя да спечели европейски трофей с Арсенал след повече от две десетилетия начело на клуба, допълни: „Уверен съм, но не знам силите, които са „за“ или „против“. Просто правя това предложение, защото смятам, че е добро за играта. Дълго време бях мениджър на Арсенал и винаги съм смятал, че разграничението между международните състезания и клубните турнири не е достатъчно добро. След предложението за Световно първенство на всеки две години понякога има емоционална реакция. Не съм изненадан. Много хора, които бяха срещу предложението ми, промениха мнението си, след като го видяха“.

„Някои хора съдиха само на базата, че е на всеки две години и беше по-емоционално, защото „всички сме израснали в този цикъл“ и мога да разбера това. Но много реакции, които бяха негативни, се появиха, защото хората не бяха видели цялата концепция. Тази концепция, разбира се, Мондиал на всеки две години, има смисъл само ако бъде видяно цялото предложение и ако бъдат прегрупирани квалификациите“, завърши Венгер.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

#1НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
#2НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
#3НАЧАЛЕН БОНУС ДО 150лв
#4НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
#5Виж Бонусa в Bet365
#6НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
#7НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
#8НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x