> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Веселин Великов ще връща Етър в елита


0
0
59

Веселин Великов е новият треньор на Етър, съобщи председателят на УС на клуба Деян Куздов. Двете страни се споразумяха и подписаха договор, а утре Великов ще изведе „болярите” за първа тренировка. Целта, поставена пред него, е завръщане в Първа лига още през новия сезон.
Веселин Великов е роден на 19 март 1977 г. в Елена. Първият му професионален отбор е именно Етър, с който за година и половина през 1997-98 г. записа 38 мача и 2 гола. После кариерата му продължи в ЦСКА, Марек, Кавала (Гърция), Родопа и Любимец.

Като треньор вкара Любимец в „А” група, после стори същото с Дунав и го изведе до участие в евротурнирите. Начело на Кариана (Ерден) стигна до първото място във Втора лига, преди тимът да се разпадне, а доскоро бе начело на Ботев (Враца), който успя да спаси от изпадане.

“Ние се спряхме на Великов, защото за нас първо е много важно човекът, който ще води отбора, да знае какво значи Етър и каква тежест има виолетовата фланелка. Затова заложихме на човек, който е бил в Етър в трудните години в „А” група. Той е местен човек, от региона и е запознат с футбола тук. Доказал е с работата си през годините, че е успявал да постигне поставените задачи навсякъде, където е бил. За нас това бе един от основните мотиви да му предложим да води Етър през настоящата кампания. Успя да вкара Любимец в „А” група, след това постигна същото с Дунав и стигнаха чак до Лига Европа. Дори със скромен тим като Кариана успя да стигне до първото място в „Б” група и само лошото стечение на обстоятелствата му попречи да направи нещо историческо с този отбор. И като наш конкурент в Ботев (Враца) успя да запази тима в Първа лига, докато ние изпаднахме. Нормално бе да обсъдим доста варианти за треньор, направили сме задълбочен анализ на всички, но избрахме Веселин Великов, защото смятаме, че е най-подходящ. Целите, които сме му поставили, са да върне Етър още тази година в Първа лига, да интегрира момчета от втория отбор и да им даде шанс да се докажат с виолетовата фланелка. Идеята ни е колкото може повече футболисти в тима да бъдат от Велико Търново, защото вярваме, че по този начин даваме възможност на младите и те ще се борят с всички сили за изпълнението на целта”, коментира председателят на УС Деян Куздов.

Благодарим на Александър Томаш и неговия екип за работата, която свършиха. За съжаление не успяха да запазят елитния статут на Етър, но знаете в какъв момент дойдоха и че тимът вече бе отписан от мнозина. Бяхме само на 90 секунди, но не успяхме. Пожелаваме късмет и успех на Александър Томаш в следващите начинания пред него и се надяваме да направи добра кариера в България и чужбина!”, добави Деян Куздов.

“Имахме разговори с ръководството, за мен най-важно беше, че отборът има цел завръщане в елита. Всички трябва да знаят, че това няма да стане лесно. Бюджетът е намален, но смятам, че футболистите, които сме избрали да останат, както и новите, ще свършат работа. Лошото бе само, че трябваше да направим селекцията за три дни, знаете, че повечето отбори започнаха подготовка. Беше трудно, но се надявам, че ще успеем”, закани се Великов.

Снимка: Етър

Споделете
0
0

Comments