> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Възраждат проекта за Суперлигата


0
0
269

Компанията за спортен мениджмънт А22 представи обновена версия на проекта за футболния турнир Суперлига, който има за цел да предложи алтернатива на Шампионската лига, съобщиха световните агенции. Организаторите предвиждат в турнира да участват между 60 и 80 отбора, всеки от които да играе поне по 14 мача на сезон. Новата структура на Суперлигата предполага наличието на няколко дивизии. Организаторите ще се отдалечат от затворения формат на лигата, новата концепция включва пълна откритост и възможност за получаване на място в турнира въз основа на спортни резултати. Все още няма подробности как ще се формира съставът на участниците.

A22 твърди, че основателите на Суперлигата са били в контакт с клубове в цяла Европа и новият формат на състезанието е отговор на финансовите проблеми на много клубове.
“Клубовете поемат всички рискове, но твърде често са принудени да стоят отстрани, когато се вземат ключови решения, и гледат как техните спортни и финансови основи се разпадат”, каза главният изпълнителен директор на A22 Бернд Райхарт.

“Нашите дискусии показаха, че клубовете често не са в състояние публично да говорят срещу системата, в която заплахата от санкции се използва за задушаване на опозицията. Нашият диалог беше честен, директен и ползотворен. Има ясни заключения относно необходимостта от промяна и градивни елементи за това как да го постигнем”, добави той.

Първото предложение за Суперлигата от 12 английски, испански и италиански клуба се срина зрелищно след масови протести, но Реал Мадрид, Барселона и Ювентус все още стоят зад идеята.
Управляващите органи УЕФА и ФИФА заплашиха със санкции участниците в проекта за Суперлигата. Решението на Европейския съд се очаква по-късно тази година.
Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx