> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Уелс сменя името и става Къмри


0
0
211

Националният отбор по футбол на Уелс планира да промени името си на Къмри. Планът е това да стане факт след Мондиала в Катар. Самата федерация на “драконите” използва “Къмри” в комуникацията си. Вече са водени и преговори с УЕФА за евентуалната промяна на името.

“Отиваме в Катар като “Уелс”, но мисля, че през следващата година ще проведем разговори – било то с правителството, с борда ни, с играчите, с клубовете и хората в европейската централа, от които зависи това”, каза Ноел Мууни, изпълнителен директор на федерацията по футбол.

Според него това ще е дълъг и сложен процес, но той е оптимист, че ако не в квалификациите за Евро 2024, то в тези за Мондиал 2026 националният тим ще бъде с различно име.
Мууни смята, че ФИФА и УЕФА не могат да се противопоставят на желанието им, защото историята познава и други промени на името на национален тим.

Последната от тях, която все още не е официализирана е свързана с Турция. Както знаем ООН одобри английското название на страната от “Turkey” да се превърне в “Turkiye“, а именно така ще бъде изписван и изговарян националния тим на страната.
Не са малко и другите примери от нашия регион. Най-пресният е с трансформацията на македонците, които от Бивша Югославска Република Македония се превърнаха само в Македония, а днес са Република Северна Македония.

Къмри пък е името на територията на местния уелски език. Уелс не е самостоятелна страна и е част от Великобритания, но подобно на Шотландия, Северна Ирландия и Англия има своя отделен национален тим във футбола, както и в други отборни спортове.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx