> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

УЕФА вдига парите за българските клубове


0
0
531

Европейската футболна централа вдига парите за българските клубове. От Нион взеха важното за родните, като решиха да увеличат плащанията по така наречения фонд солидарност. Това са средствата, които всеки клуб получава на база представянето в евротурнирите на отборите от неговото първенство.
До момента този дял бе 4% за всеки тим, но от 2024-а той ще се увеличи на 7%, на база прогнозираните приходи от 4,4 милиарда евро.
В цифри това ще доведе до около 308 милиона евро, които неучастващите в Европа клубове от Европа разпределят помежду си, като за скромните тимове от първенства като българското това си е значително финансиране.

“Смятам, че с всяка година отборите ни демонстрират израстване и са конкурентни на много сериозни противници. Фактът, че България има представител в групова фаза за поредна година означава допълнителни приходи за неучастващите отбори. Вярвам, че всички клубове ще бъдат доволни от решението на УЕФА и пожелавам още успешни игри на българските отбори занапред, тъй като това ще бъде от полза на целия ни професионален футбол”, заяви шефът на БФС Боби Михайлов. От евробойците ни само Лудогорец достигна до групите, като ще играе в Лигата на конференциите.

“Европейската футболна централа УЕФА взе решение за увеличаване дела на солидарните плащания към клубовете, които не участват в европейските клубни турнири в периода 2024-2027. Увеличението се базира на работата на Асоциацията на Европейските лиги, която внесе предложение към УЕФА, подписано и от Българската професионална футболна лига.
Делът на солидарните плащания се увеличава от 4% на 7% на база прогнозираните годишни приходи от 4,4 млрд. евро. Това ще помогне на всички клубове да защитят своята конкурентноспособност на местно ниво.
В абсолютни цифри това увеличение ще доведе до разпределение на 308 млн. евро към неучастващите клубове, като за сравнение към този момент се разпределят 175 млн. евро.
Солидарните плащания се базират на представянето на клубовете, участващи в европейските турнири, за съответната държава.
За сезон 2022/2023 българските футболни клубове си разпределиха 2 016 000 евро солидарни плащания”, обявиха от ПФЛ.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx