> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

УЕФА позволи разширението на съставите на Евро 2020


23 0

Отборите на Европейското първенство по футбол това лято ще могат да имат състави от 26 играчи, вместо традиционните 23, потвърдиха днес от УЕФА. Решението на европейската футболна централа дойде след натиск от националните селекционери, които се притесняват, че няма да могат да разчитат на някои играчи заради пандемията от коронавирус и повечето контузии, предизвикани от натоварения календар.

Основната идея на УЕФА е да се намалят щетите, ако по време на първенството някой отбор бъде ударен от COVID-19 и трябва да карантинира част от играчите си. Съставите за конкретните мачове остават от 23-ма играчи, като треньорите ще могат да правят по пет смени на мач, вместо обичайните три.

“За да се намалят рисковете за отборите от недостиг на налични играчи поради евентуални положителни тестове за КОВИД-19 и последващи карантинни мерки, беше решено да се увеличат отборите по изключение за всички участващи отбори”, се казва в изявление на УЕФА.

Съставите трябва да бъдат обявени до 1 юни, но отборите ще могат да направят неограничен брой замени в случай на сериозна контузия или заболяване преди първия мач. те ще могат също така да сменят вратарите преди всеки мач.

Европейското първенство ще се проведе от 11 юни до 11 юли в 11 града – Санкт Петербург, Амстердам, Баку, Будапеща, Букурещ, Глазгоу, Копенхаген, Лондон, Рим, Мюнхен и Севиля.

Снимка: в. “Телеграф”

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading