> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

УЕФА глобява големите клубове заради Суперлигата


31 0

Президентът на УЕФА Александър Чеферин предупреди клубовете, въвлечени в новата Суперлига, че те ще понесат “последствия“ за своя проект, като най-много ще си изпатят собствениците на въпросните топ клубове.

Турнирът претърпя пълен провал, след като „топ 6“ на английската Висша лига се оттегли, оставяйки италианските и испанските тимове, с изключение на Реал Мадрид, да приемат, че идеята е неосъществима. „Вратите на УЕФА са отворени, и същевременно всички ще трябва да понесат последствия за действията си“, каза Чеферин за словенската телевизия POP TV.

УЕФА ще проведе заседание на Изпълнителния си комитет днес. „Очаквам още много да се случи в петък. Повярвайте ми, всеки, който казва, че абсолютно спокоен в тази ситуация, не казва истината. Получих смс-и в знак на подкрепа от практически всички клубове в Европа. Така че сега очакваме всеки да осъзнае своята грешка и да понесе своите последствия“.

Докато словенецът не подчерта за какви точно санкции става въпрос, той индикира, че Реал Мадрид няма да понесе последствия като изхвърляне от Шампионска лига този сезон, където “Кралският” клуб е на полуфиналите срещу Челси.
Има относително малък шанс този мач да не се проведе следващата седмица. Но ще бъде малко по-различно в бъдеще“, допълни той.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading