> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Олимпиадата в Токио ще е без фенове


0
0
40

Организаторите на Олимпиадата в Токио окончателно се съгласиха да проведат Игрите без зрители, след като Япония обяви извънредно положение заради нови случаи на коронавирус в столицата, което ще продължи по време на цялото събитие (23 юли – 8 август).
Дългоочакваният ход бе направен след разговори между правителството, организаторите от Токио и олимпийските и параолимпийските представители.
“За съжаление Игрите ще се проведат в ограничен формат”, каза председателят на Токио 2020 Сейко Хашимото на брифинг, като добави своите извинения към тези, които вече са закупили билети. Така Токио 2020 ще бъде първата Олимпиада без публика. Преди време беше споменато, че привърженици няма да има само на откриването и закриването.
Премиерът Йошихиде Суга заяви, че е от съществено значение да се предотврати превръщането на Токио, където се разпространява силно инфекциозният вариант “Delta COVID-19”, в източник на нова вълна от инфекции.

Президентът на МОК Томас Бах пристигна в Токио две седмици преди началото на отложените с година Олимпийски игри. 67-годишният германец ще прекара първите три дни под карантина в хотел, където бе откаран директно от летище “Ханеда”.
Олимпийците няма да се изолират за 14 дни, но ще бъдат изправени пред ограничения. Движението на атлетите ще бъде до стадионите и Олимпийското село, а тестването им ще е всекидневно.

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x