> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Аоияма е втори на турнира в Токио


50 0

Даниел Иванов-Аоияма завърши на второ място на големия пролетен турнир по сумо в японската столица Токио. Българинът, който е с ранг “маегашира-12”, триумфира и в последния кръг с техниката “хатакикоми“ срещу „комосуби” Такаясу и записа баланс от 11 победи и четири загуби в надпреварата. Последният му мач беше от изключителна важност, защото третата позиция разделиха седмина борци с по 10:5, а еднолично на втората е именно Аоияма.
Така 188-килограмовият борец от Елхово си гарантира “качикоши” /преобладаващи победи/ и съответно издигане в йерархията.

“Секиваке” Терунофуджи завоюва в японската столица. Той победи в последния кръг “одзеки” Такакайшо и завърши с 12 успеха и три поражения, с което си осигури трета Купа на Императора в кариерата. С успеха Терунофуджи си гарантира и промоция за втория по сила ранг в сумото “одзеки” за първи път от 2017 година.
Сега в пролетния турнир поради различни травми не участваха Великите шампиони. Йокодзуна Какурю въобще не стартира, а най-великият сумист Хакухо се оттегли след третия кръг.

Снимка: Туитър

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading