> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Битката за Суперлигата влезе в Европейския съд


0
0
279

Битката между УЕФА и проекта за Европейската Суперлига отива за разрешаване в Европейския съд, обявиха официално от Люксембург. Както е известно, европейската централа откри процедура по налагането на санкции на Барселона, Ювентус и Реал Мадрид, които единствени засега отказват да се откажат от плана си да участват в този турнир.

От Суперлигата са сезирали Европейския съд за това, като твърдят, че УЕФА нарушава правилата за провеждане на спортни състезания на територията на Европейския съюз.
Останалите девет клуба, които заявиха готовност да участват в Европейската Суперлига – Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Арсенал, Челси, Тотнъм, Атлетико Мадрид, Милан и Интер, веднага се отказаха от своето намерение, но вече бяха наказани от УЕФА. Санкцията им е глоба в размер на 5% от приходите им от европейските клубни турнири в рамките на един сезон. Ако тези девет клуба отново решат да се присъединят към подобен проект, всеки от тях ще бъде глобен с по 100 млн. евро.

Отговорност на Европейския Съд е да гарантира спазването на правото при тълкуването и прилагането на договорите на Европейския съюз и на разпоредбите, установени от компетентните институции на съюза. За да може да изпълнява тази задача, Съдът е компетентен да разглежда различни видове дейности.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments