> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Стойчо Младенов: Продължавам да давам всичко от себе си за ЦСКА


0
0
413

Оперативният директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов коментира любопитни за спортната общественост теми. Екзекутора на Ливърпул засипа с похвали новия наставник на “червените” Тодор Янчев и посочи причините, поради които сложи край на треньорската си кариера. Стойчо Младенов допълни пред “Спортал”, че е горд с действията, поведението си и своите успехи, заявявайки категорично, че никой в нищо не може да го обвини, защото е дал всичко от себе си за ЦСКА и продължава да го прави. Също така той е на мнение, че има осъществим начин “армейците” отново да играят четвъртфинали и полуфинали в Европа, посочвайки какъв е той.

Г-н Младенов, следите изкъсо подготовката. Как минава тя? Всичко наред ли е?

– Като условия сме много доволни от хотела, базата и терените, които са в отлично състояние. Това, което старши треньорът е запланувал в подготвителния период, се изпълнява на 100 %. Единствено контролата с Партизан пропадна, но се коригира. Намерихме бързо противник, така че всичко е в рамките на нормалното. Как се справя

Тодор Янчев вече е в първия му доста сериозен тест?

– Убеден съм, че ще се справи с поставените цели и ще постигне това, което сме запланували. Изключително сме доволни от първия полусезон и от екипа, който работеше. Резултатите и играта бяха на нужното ниво. Разбира се хората, които сме тук, сме събрани с характери на победители и желаем все повече и повече. Така че може и по-добре. Към това се стремим. Привлякоха се състезатели, които ще увеличат конкуренцията. След като я има, неминуемо и качеството ще се подобри, поне това очаквам. Тошко Янчев имаше кратък период в Царско село, но сега започва кариерата му като треньор и аз съм убеден, че ще бъде успешен, защото като човешки качества е изключително достоен и честен. Второ – като футболист направи голяма кариера. Трето – имаше възможност да попие най-доброто от всички треньори, през които е минал. Времето, през което работи с мен, съм изключително доволен не само в работата, но и от съветите, които ми е давал. Убеден съм, че има нужните качества и талант, които трябва да развива като старши треньор. Имаме отличен отбор, който в това отношение ще помогне да постигнем целите си. Всичко върви в положителна посока.

Каква е целта максимум?

– Тук хората сме максималисти и търсим все повече и повече. Това трето място, имаме шанс за купата – ще трябва да се възползваме максимално. Ще играем на два фронта. Като игрови потенциал на състезателите всичко това е постижимо.

Колко от отборите в efbet Лига са по-силни като потенциал от вас?

– След като има клубове преди нас, значи са се представили по-добре. Били са по-силни. Продължават да бъдат по-силни, но ние бързо ги настигаме във всякакво естество. Като условия и качество на игра не отстъпваме. Първия полусезон не отстъпвахме, надявам се и сега да не отстъпваме. Конкуренцията, която прибавихме, ще донесе по-добри игри.

Хората казват, че реално вие сте старши треньорът на отбора. Какво ще им отговорите? Как Тодор Янчев ще коригира това?

– Да говорят каквото си искат, изобщо не ме интересува. Гледам си моята работа. В нашия клуб всеки отговаря за поста, на който се намира и за работата, която трябва да върши. Тук няма вмешателство, никой никого не прескача. Всеки има определена задача в своята сфера и си върши работата.

Оттук нататък Тошко Янчев поема един жезъл, с който трябва да се справи, да го държи здраво в ръцете си. Ако разчита на мен или който и да било друг, няма как да стане. Така че той много добре знае, беше с мен 5-6 години, много добре знае каква отговорност носи. И затова се спряхме на него. Той има всички качества. Убедени сме, че ще се справи. Като напрежение, характер, човешки качества, спортно-технически. Знанията, които притежава, идеите, които има – ако ги осъществи, а аз съм убеден, че ще ги осъществи, защото имаме много добри футболисти, пред Тошко Янчев предстоят добри моменти.

Като казахте напрежение Тошко Янчев е голяма легенда на ЦСКА. Знаете за напрежението между двете ЦСКА. Това ще му се отрази ли по някакъв начин?

– Умните хора разбират и знаят, че това е нашата професия. И ние трябва да работим – независимо къде. Така че Тошко Янчев е напълно наясно къде попада. Мисля и съм убеден, че това нещо изобщо не му влияе. Напротив. Ще се възползва максимално от условията и възможността да работи с много добри футболисти. При условия, които много малко клубове могат да предоставят. Трябва и ще се възползва максимално.

Вие какъв съвет бихте му дали?

– Не съм от хората, които дават съвети. Ето – казвам ви го. В края на краищата всеки си носи съдбата със себе си. Решенията той трябва да си ги взима и до този момент си ги взима във всяко едно отношение.

Включително и за новите попълнения?

– Абсолютно за всичко.

Собственикът пита ли ви за новите попълнения, защото на други места не се питат много-много треньорите?

– Коментираме. Тук се работи по следния начин. Треньорът иска състезатели на определен пост, предлагат му се и той си решава кой да бъде. Напълно професионално. Всеки един е ангажиран с работата, която върши, има една съпричастност и колектив, който работи здраво, за да постигнем целите си. Ако тази година успеем да се класираме за Лигата на конференциите, това ще бъде голям успех. Всичко останало ще бъде неуспех – така бих го определил. Защото всички предпоставки водят до там.

В предишно интервю казахте, че трябва обединение, но ако се класирате и вие, и другото ЦСКА за евротурнирите, не става ли по-сложно?

– Каквото е имало – казали сме го. Оттук нататък повече няма да коментирам тази тема. Който иска – е разбрал, който не иска – не е разбрал. Божа работа. Всеки се бори да постигне целите си. Така е в спорта. Не може да бъркаме спорта с политиката или политиката да се меси в спорта. Това са моите виждания и се надявам така да бъде.

Простихте ли на хората, които ви нараниха?

– Аз съм душа човек. Никога не тая лошото в себе си. Напротив. Винаги съм бил положителен, открит. Никога не съм таял нещо негативно в себе си. Напротив – оттук влиза, оттам излиза негативното (б.а. посочва дясното и лявото ухо). Задържам положителната емоция, всичко хубаво остава в моето съзнание. Отрицателното се стремя да го премахна.

Доволен ли сте от работата си на директор. Кое е по-трудно – да си директор или старши треньор?

– Честно казано ми беше много трудна тази длъжност, защото през цялото време, докато бях играч, се готвех за треньор. Много дълго бях треньор. Да, можеше и по-дълго да бъда. Имах възможност да работя в друг клуб. Взех решение, защото бях много засегнат и обиден. Стигнах до убеждението, че в България в много малко клубове се работи професионално. И във всеки един друг клуб треньорите страдат не по-малко, отколкото аз страдах. Затова взех това решение – баста, да приключа с професията треньор. Да се успокоя, защото съм вече на години. Семейството ми има нужда от мен, както и аз от семейството. Сега съм по-близо до тях, защото 90% от кариерата ми мина в чужбина. Пропуснах раждането на синовете си, пропуснах раждането и на внучките, а това са моменти, които никой не трябва да ги изпуска. Те минаха край мен. Това са много важни моменти в живота на един човек.

Пропуснахте ги, но в името на ЦСКА.

– Така е. Не само в името на ЦСКА, но и в името на футбола. Но най-много в името на ЦСКА. Дадох всичко от себе си за ЦСКА и продължавам да го правя. Никой не може да ме обвини в нищо, защото тръгнах срещу всекиго и срещу всички в името на ЦСКА, да защитавам ЦСКА. Никой не го е направил повече от мен – никой.

Повече ви взе или повече ви даде ЦСКА?

– Не правя сметки. Какво съм дал, какво съм взел – не правя сметки. Съвестта ми е чиста. С цената на всичко съм защитавал ЦСКА. Скачал съм срещу всички. Така че никой в нищо не може да ме обвини. Съвестта ми е чиста. Горд съм от действията си, горд съм от поведението си, от успехите на терена.

Вие казвате, че не сте предали ЦСКА, а ЦСКА предавал ли ви е някога?

– Не, не мога да кажа. ЦСКА никога не може да предаде който и да било. Винаги съм казвал: който мине през ЦСКА, остава белязан за цял живот. Въпреки че някои хора се постараха, много се постараха да унищожат и името, и марката “ЦСКА”.

Да завършим по-оптимистично. Ще успее ли ЦСКА не само да се възстанови, но и да направи този голям скок, който всички искат? Да отиде в Европа и там да е фактор, както бяхте вие едно време?

– Ако осъществим всичко това, за което сме говорили публично, ако съберем повече богати хора с възможности – е осъществимо. Четвъртфинал, полуфинал. Това нещо е осъществимо.

Богатите хора не са толкова много. Веднага ще започнат интерпретации, че този може, а онзи – не. А и богатите не работят заедно.

– Нека не влизаме в подробности. Тук имаме работа, която трябва да свършим и предпочитаме да се концентрираме върху тази работа, която да ни донесе големи успехи.
Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx