> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Стенли анализира БГ футбола


0
0
169

Стилиян Петров коментира ситуацията в българския футбол по време на международен уебинар, на който са били дискутирани състоянието на футбола след Световното първенство, работата на националните федерации, корупцията в най-гледания спорт, правата и благосъстоянието на играчите и други. В страницата “Р-Еволюцията е тук” във фейсбук е споделена снимка от събитието и думите на бившия играч на Астън Вила, който е част от екипа на Димитър Бербатов в битката за президентския пост в БФС. Насрочени избори обаче няма и по този повод вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов запита точно какъв кандидат е Бербатов.

“Българската футболна система не просто се провали, но тя поддържа този провал повече от 10 години. Когато преди 2 години решихме заедно с Димитър Бербатов и други наши съмишленици, че ще сформираме екип, който да участва в изборите за нов президент на Българския футболен съюз, водеща за нас беше необходимостта от промени. Промени, които да започнат да разрешават наслаганите в годините проблеми. Провалихме се неколкократно да класираме отбор на голямо първенство, провалихме сме в изграждането на играчи, провалихме се в изграждането на футболна инфраструктура за децата.

Когато реално започнахме да се готвим за нов избор на ръководство на БФС, разбрахме, че не просто системата у нас не работи, а тя дори поддържа този провал. Настоящият президент използва всички ресурси, с които разполага – власт, финансови средства, контрол над футболните клубове, за да укрепи позициите си и да продължава да прокарва собствените си интереси. Страхът от всевластието на един човек възпира много голяма част от недоволните клубове в България открито да заявят, че искат промяна“, допълни още рекордьорът по мачове и дългогодишен капитан на националния отбор по футбол.

Той направи паралел между управлението на БФС и корупционните скандали във ФИФА, които станаха публично достояние заради разкрития на хора извън международната централа чрез филма FIFA Uncovered. Според него ключовата дума, за да се върне обратно доверието на хората, е прозрачност.

„Хората в България ни питат постоянно защо сме решили да се изправим срещу системата. Отговорът е много прост. Защото искаме промяна и смятаме, че можем да допринесем много за развитието на футбола, но това трябва да става по напълно прозрачен начин и чрез въвеждане на нова здравословна култура“, заяви още Стилиян Петров.

В международния уебинар участие са вззели още президентът на Норвежката футболна федерация Лиз Клавенес, бившият футболист и настоящ адвокат по спортно право Гарет Фаръли, както и разследващият журналист на в. „Гардиън“ Дейвид Кон.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx