> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Венци Стефанов иска промени в националния отбор


1
0
240

Венци Стефанов поиска промени в националния отбор. Президентът на Славия смята, че те са нужни заради двете загуби – от Черна гора и от Хърватия.  Стефанов е на мнение, че държавата трябва да погледне с добро око на масовия спорт.

“Не съм специалист, но смятам, че имаше футболисти, които можеха да вземат участие. Най-младите прегоряха, сбъркаха. Детинска грешка бе причината Черна гора да ни вкара гол. Унгарците ни съжалиха и спряха да играят второто полувреме. Можеше да стане катастрофален резултат. Предполагам треньорът ще си вземе поука. Той донякъде е прав, че материалът, с който разполагаме е този.
С някои, айде още 5-6, които имат възможност да бъдат в националния отбор. След като нашите футболисти малко играят в отборите си във вътрешното първенство, той се принуждава да търси отвън. Не че те са слаби – Илиан Илиев, Илия Груев имат качества и трябва да се развиват. Ако във водещите ни отбори участват по 5-6 българи, които всеки мач да влизат в битка и да се каляват, националният отбор ще има съвсем друг вид. А виждаме, че в 6-7 отбора в “А” група мъждука по някой българин вътре.”, каза пред БНТ Стефанов.

“Ако в нашите водещи отбори участват поне по 5-6 момчета, които да се каляват в битка, смятам, че националният отбор ще има съвсем друг облик. Задължително е да има правило, което да задължава български футболисти да играят в родното първенство. Треньорите обаче правеха шашми с футболистите – пускаха ги за по 5 минути, изкарваха ги. Фатална грешка е, че отменихме това правило. Отбори като Славия и Септември, които разчитат предимно на българи, трябва да получават премии от данък лукс, който ще плащат тези, които искат да ползват само чужденци”, смята той. По-рано и Лъчо Танев даде подобно мнение.

Президентът на Славия твърди, че не всички български отбори желаят да развиват млади български състезатели.
“Водещите клубове дърпат чергата към себе си. Те имат сателити, които ги подкрепят в определени моменти. Преди време говорихме с Боби Михайлов отборите да се състоят от 5-6 чужденци и другото да е българи. Един президент каза, че искал да развива голям футбол (Домусчиев). Футболният съюз трябва да бъде регулатор. Това е един от начините, ако искаме нещо да се промени. Ако се пипнат малко нещата, ще се промени българският футбол”, допълни той.

Венцеслав Стефанов е сигурен, че Славия ще отстрани Локомотив София от Купата на България.

“Убеден съм, че отстраним Локомотив София от Купата на България. Уважавам клуба, президента и хората, които са там. Те показаха, че могат да тръгнат от нулата. За 110-годишнината на Славия не подготвяме изненада за феновете. Надяваме се те да ни изненадат нас. Крайно време е държавата да погледне с добро око на масовия спорт. Всички спортове мизерстват”, коментира още той.

Снимка: БГНЕС

1
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

20лв безплатен залог с промокод 1008
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
Безплатно участие в игра за 50000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx