> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Спортни знаменитости се борят за по-чист въздух в София


0
0
215

Много спортни знаменитости на България поведоха колоната на традиционното пролетно велошествие и атлетически крос на столицата. Сред легендарните личности бяха многократните олимпийски медалисти Евгения Раданова и Йордан Йовчев, златното момиче Ренета Камберова – спечелила бронз с ансамбъла на Олимпиадата в Рио 2016, младите таланти и лица на инициатива “София – европейска столица на спорта” Йоана Илиева и Катрин Маноилова и др. Под мотото “За по чист въздух” стотици привърженици на колоезденето и бягането за здраве се събраха и тази пролет на площад “Народно събрание” за да потеглят в празнично темпо по маршрут до Южния парк. Облачното и хладно време в неделната утрин не помрачи настроението на присъстващите и колоната стартира с много усмивки. Събитието нямаше състезателен характер, а целта му бе седмица преди Цветница всички заедно да покажат как нашата столица може да бъде още по-цветна, спортна и чиста.

От рано сутрин на площад “Народно събрание” започнаха да се събират най-нетърпеливите, а точно в 11 ч. на старт застанаха 512 колоездачи. Веднага след тях потеглиха и стотината бегачи по маршрута от Парламента през Орлов мост, после покрай Перловската река до НДК и след това по бул. “Витоша” до входа на Южния парк.
Стартът бе даден от Анатоли Илиев, зам.-председател на “София – европейска столица на спорта и от бронзовата олимпийска медалистка в художествената гимнастика Ренета Камберова. “Благодаря ви, че въпреки неблагоприятното време отново сме заедно за това Велошествие и атлетическия крос. Всяка година отбелязваме идването на пролетта с тези събития под мотото “За по-чист въздух”.

Привържениците на колоездачния спорт и бягането за здраве стават все повече и “София – европейска столица на спорта” се стреми да предоставя нови и нови възможности за активен начин на живот. Днес сме тук на един празник, пожелавам на всички добро настроение и успех в това събитие,” каза Илиев в краткото си приветствие към участниците. Всеки от тях получи специална фланелка и балон, с който да украси празнично велосипеда си. Пет минути след като петеглиха колоездачите бе даден и стартът на лекоатлетическия крос по същия маршрут
Феновете на колоезденето и бягането за здраве бяха поздравени още от Жени Раданова и Йордан Йовчев, а със специален анонс се включи прочутият коментатор на колоездачни прояви Любо Венков. Награда бе връчена на най-атрактивното семейство при велосипедистите. Сред участниците личаха пъстрите екипи на най-успешните и популярни велосипедни клубове Велораптор, Драг, Долчини и др, заедно с представители на известните колоездачни общности в страната. Имаше много деца, повечето от тях украсили колоритно своите велосипеди. Част от участниците бяха с карнавална визия.
Празнично бе настроението и на финала до входа на Южния парк. Всеки завършил маршрута получи специален подарък от организаторите – защитна маска за лице с бранда на “София – европейска столица на спорта”. На място всеки можеше да получи експертни съвети за състоянието на своя велосипед, да обнови ценна информация, а най-попуярните колоездачни общества бяха организирали свои сетове със съвети и промоции към присъстващите.

Събитието се организира от “София – Европейска столица на спорта”, Столична община и Центърът за градска мобилност при стриктно спазване на здравните разпоредби.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments