> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Провеждането София оупън е под въпрос


0
0
273

Провеждането на най-авторитетния турнир по тенис у нас Sofia Open 2021 е под голяма въпросителна. Това призна президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков. Надпреварата е част от официалния календар на АТР за сезона, но това не означава, че със сигурност ще се проведе в София. Към домакинството на АТП 250 турнира има интерес от много различни градове.

“В момента за този турнир има 8 града, които искат да го вземат, нищо, че е в календара. Ще се знае до 2-3 седмици дали ще го има, но ситуацията със спонсорите не е добра. Не се знае публиката в какъв капацитет ще може да бъде. Нещата не са много сигурни, правим всичко възможно да го запазим. Партньорите ни в Дубай са ни дали право да сме първи, говорим и по условията. Градовете, които не искам да споменавам, са големи столици. Основните приходи са от ВИП, мърчандайз, кетъринг, при нас това го няма. При нас е публиката и евентуално някой спонсор. Има смисъл. Виждате колко близо беше Мико да спечели с Карузо. Адриан и другите момчета също. Лазаров миналата година мина квалификации. Има смисъл”, заяви Цветков в предаването „Брейк Пойнт“.

Той коментира и темата с липсата на Чалънджър и Фючърс турнири в България като обясни причините.
“Чалънджъри и Фючърси трябва да има. През септември ще има два-три Фючърси, там е по-лесно. Ако има желание даден клуб, от нас се дават 5 хиляди, останалите от клуба. Трябва да има активност и от членовете. Държавата няма как да дава пари за такива турнири, само за такива от световен ранг. Ако се появи спонсор и иска да направи 6 турнира, това е чудесно, на драго сърце. Бюджетът на Чалънджър е 120 хиляди долара минимално. Федерацията може да осигури 20-25 хиляди, това трябва да се направи в партньорство с община. Трябва да дойде голям инвеститор в града Х, който да каже, че прави Чалънджър. Федерацията не е промоутърска фирма, няма възможност да финансира изцяло такъв турнир. 2008-а година имахме такъв турнир, тогава излезе доста по-малко. Има разговори с различни кметове. Реалното е евентуално в края на годината да се направи един турнир в зала извън София. Казах математиката и процеса, за да тръгне, иначе няма как да се състои.

За Купа Дейвис и Фед Къп имам може би най-много мачове. В случая бях планирал пътуване със сина ми до Швейцария. Дори от дистанция преживях много тежко мачовете и загубата на бащата на Мико, и загубата от Мексико. Много е тъпо при положение, че сме използвали всички контакти, за да поемем домакинството на този мач, всички условия са направени.

Ще има промени в Управителния съвет. Ще се оттеглят някои хора, които вече им писва да слушат глупости. Съвсем нормално е. Нито сме УЕФА, нито ФИФА. Ще има промени, оставки, оттегляния на хора, които нямат време да се занимават“, каза още Цветков.

Според президента на БФ Тенис не може да се прави сравнение между тениса в Сърбия и този в България.
Янко Типсаревич и всички други бяха преди Джокович. След Джокович са Джере, Кецманович и още няколко. Сърбия нищо не изгражда, изгражда системата от взаимопомощи, помощи от Джокович, от чужбина. Да изградим поколение? Освен аз да се съблека на корта и да ги тренирам. Не бих гледал така.

5-10 хиляди лева няма да направят детето за топ 100. Трябва да се надгражда. Трябва или да тренират с мъжете, или да ходят по академии. В това няма нищо лошо, не говори за слаба работа, а за реалности“, завърши Цветков.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments