> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Манчестър Сити е на загуба със 126 млн. паунда


24 0

Манчестър Сити отчете колосални загуби на стойност 126 млн. паунда за сезон 2019-20. Приходите за периода са 478,4 млн. паунда, което е спад с 11% спрямо предишната финансова година.

Загубите са резултат от намалението в стойността на приходите в деня на мачовете и телевизионното излъчване, тъй като сезон 2019-20 беше повлиян от коронавируса. Пандемията доведе до спиране на мачовете през март, като надпреварите бяха възобновени три месеца по-късно без публика по стадионите. Така е и до днес.

Заради късния завършек на миналия сезон приходите от доиграните мачове във Висшата лига, Шампионската лига и ФА къп ще влязат в сметките за следващия отчетен период. Към тях ще бъдат прибавени и приходите от продажба на играчи през миналото лято като Лирой Сане, който беше привлечен от Байерн за 45 млн. евро.

От клуба посочиха, че очакват да излязат на печалба за сезон 2020-21 заради отложените за отчитане приходи и отслабващото въздействие на пандемията.
“Сметките за 2019-20 не са най-доброто представяне на реалността през сезона. По-добра финансова картина на годините, засегнати от коронавируса, ще бъде предоставена в края на сезон 2020-21, когато (числата от) двата сезона се комбинират и нормализират”, заяви изпълнителен директор Феран Сориано.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading