> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Сираков: Левски ще започне и ще завърши сезона


0
0
119

Мажоритарният собственикът на Левски Наско Сираков гарантира на феновете, че тимът ще започне и ще завърши първенството. Той бе гост в Дарик радио, където говори за финансовите проблеми на „сините“.

“Не трябва никой да забравя, че настоящият ни спонсор “Palms Bet” първи подаде ръка на Левски в най-трудния момент. Сега пристъпваме към разширяване на отношенията ни. Още в понеделник ще извикаме братя Цоневи и Краев, ще продължим техните договори, за да бъдат футболисти в Левски. Искам да благодаря на тези момчета, дори и тези, които си тръгнаха, защото изкараха най-трудния момент. Надявам се, че малко по малко ще започнем да излизаме от водовъртежа. Миналата година ситуацията бе значително по-тежка от сегашната. Старите задължения към персонала и футболистите са по-малки от миналогодишните. Мога да гарантирам, че Левски не само ще започне това първенство, но и ще го завърши”, започна Сираков. “Гарантирам, че Левски не само ще започне, но и ще завърши първенството“, добавиtoj.

Сираков е против даренията на феновете. „Синята“ легенда обяви, че във време на пандемия не може да призовава привържениците за това. Той обаче подкани всички желаещи да си закупят абонаментни карти.

Запитан за освобождаването на Петър Хубчев, на когото се дължат около 1 милион лева неустойка, Сираков отговори: “Наско Сираков не е безгрешен. Намирам много неща, които можех да направя по-добре, но не може да се върне времето назад. Но не приемам и отношението на бившето треньорско ръководството към клуба, по-скоро го приемам като отношение към мен. Те не бива да забравят, че дължат всичко на Левски.”

“Левски бе попаднал в ситуация, че каквито и пари да бяха влезли, те отиваха да погасяване на споразумения с някои от футболистите. Затова хората в клуба работеха без заплащане. Сега дължимите суми са по-малки и можем да гледаме по-спокойно в бъдещето”.

“Ако не бяхме направили тази селекция, щяхме да имаме проблем с оцеляването. Ако някой си мисли, че са похарчени милиони за тези футболисти, жестоко се лъже. Ако извадя през последните 10 години какви комисионни са плащани, на хората ще им настръхнат косите. Павел Колев се е борил като лъв да намали едни от тези комисионни. С повечето играчи не сбъркахме, като само с левия бек сбъркахме”.

“Живко Миланов остава засега начело на Левски. С Мъри сме говорили няколко пъти последните два месеца. Нищо не го спира. Даже се бяхме разбрали за всичко, за условия, за селекция, ако се беше случило това с Джоузеф Диксън”.

“Нещо, което го вълнува и е правилно е да има финансова рамка и да не се случи това, което се случи тази есен футболистите да играят без да получат нито стотинка. Някои и досега не са си получи възнагражденията за пролетта”.

“Живко показа не само мъжество, но и качества. Той като всеки млад треньор има и доста какво да учи. Ако Левски може да вземе Мъри Стоилов, аз ще съм първият, който ще го покани и ще се разберем за нула време. Ако гледаме хипотетично да гледаме на нещата, аз не обичам да говоря така, най-нормалното нещо е ако Мъри дойде треньор, той да си направи щаба”, допълни Сираков.

Снимка: Левски

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x