> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Голям скандал: Футболист на Щутгарт играел под фалшива самоличност


1
0
71

Конгоанският нападател на Щутгарт Силас Уамангитука е играел под фалшива самоличност, съобщиха от пресслужбата на клуба. Истинското име на играча е Силас Катомпа Мвумпа и е роден на 6 октомври 1998 г. в Киншаса, а не година по-късно както твърдят документите му.

“Нападателят Силас Уамангитука наскоро извести клуба, че е бил жертва на манипулация от бившия си агент, и че Уамангитука не е истинското му име. С подкрепата на Щутгарт и нов агент, Силас работи интензивно върху изчистването на ситуацията и най-накрая получи официалната документация от Демократична република Конго преди няколко дни“, се казва в изявлението.

Уамангитука, който вкара 13 гола в 27 мача миналия сезон, за да помогне на Щутгарт за завършек в средата на таблицата, изкара престой в белгийския Андерлехт през 2017-а и твърдеше, че е бил притиснат да отиде в Париж от бившия си представител. Той се присъедини към втородивизионния Париж ФК и след това премина в Щутгарт през 2019 г.

“През последните няколко години, аз постоянно живеех в страх и бях много загрижен за семейството ми в Конго. Беше трудна стъпка за мен да обявя публично историята си и никога нямаше да имам куража да го направя, ако Щутгарт, моят отбор и Щутгарт не се бяха превърнали в моя втори дом и безопасно място за мен“, каза Силас.

Щутгарт добави, че е в контакт с Германската лига и местната футболна асоциация за изясняване на ситуацията.
“Благодарение на значителните усилия за изясняване на ситуацията, Силас сега има валиден конгоански паспорт с точните му лични данни. В интерес на играча и клуба е да се гарантира, че ситуацията бъде коректно изяснена“, допълниха от клуба.

Снимка: Фейсбук

Споделете
1
0

Comments