> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Щангистите на България участват на Европейската купа в Гърция


0
0
360

България получи специална покана да участва на историческата Европейска купа по вдигане на тежести. Дебютната надпревара се организира съвместно с Европейската и гръцката федерации.
Родината ни ще бъде представена от един от водещите ни тежкоатлети Ангел Русев, както и от Дениз Данев.

Състезанията в Олимпия ще протекат по нетрадиционен начин – на открито, като в днес са елиминациите, а в събота – 1/2-финалите и финалите. Според регламента всеки спортист ще има право на по два опита в двете упражнения в квалификациите.
Спортистите няма да се състезават на традиционния подиум, а на тренировъчните такива, като всеки ще разполага с по 5 мин., за да прави опитите си.
В Европейската купа ще участват над 40 специално поканени щангисти от Великобритания, Франция, Германия, Румъния, Израел, Молдова, Испания Кипър и др.

Европейската купа ще се проведе в люлката на олимпизма. Мястото не е избрано случайно – с тази проява Европейската федерация иска да покаже, че щангите заслужават да останат в олимпийското семейство. Още повече, че вдигането на тежести е сред основополагащите спортове.

Стадионът на Древна Олимпия ще служи като фон на това голямо състезание. Именно на тези арена са проведени първите Игри през 776 г. преди новата ера.
Основната цел на Европейската купа е да поддържа и насърчава олимпийските принципи. Организаторите искат да направят символично пътуване към основите, както и да открият хоризонт към бъдещето на спорта.

Снимка: БФВТ

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx