> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Саутгейт хвали англичаните след успеха над Хърватия


0
0
61

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт изрази задоволството си от представянето на неговите възпитаници при победата над Хърватия с 1:0 у дома в първия мач на тима от Евро 2020. “Трите лъва” доминираха на “Уембли”, но успяха да стигнат само до един гол, дело на Рахийм Стърлиг в началото на второто полувреме.

“Напълно доволен съм от представянето. Разбира се, че победата е важна. Да спечелим първия мач сваля част от напрежението, но не означава, че сме се класирали, което е първата ни цел. Представянето бе много добро. Това бе важен мач, горещ ден и играчите се ориентираха бързо в ситуацията. Използвахме топката добре и ограничихме Хърватия до много малко чисти голови положения в мача”, сподели Саутгейт.

“Калвин Филпис често е подценяван, но направи фантастичен старт на кариерата си в националния отбор. Мисля, че имаше огромно влияние, както и всички останали. Много съм доволен от Рахийм. Той създаваше опасности през целия мач.
Имаме нужда от всички тези атакуващи играчи в хода на турнира. Можем да правим промени и трябва да ги правим. Ключът бе да поставим по напрежение играчите от халфовата линия на Хърватия. Успяхме да го направим. Това даде възможност на защитниците да се справят добре с по-дългите топки”, допълни той.
Във втория си мач на турнира Англия посреща съседите от Шотландия отново на “Уембли” в петък от 22.00 часа.

Снимка: Фейсбук

Споделете
0
0

Comments