> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Съдиите ще обясняват на феновете решенията на ВАР


0
0
93

Съдиите ще обясняват решенията на видео асистент реферите (ВАР) на запалянковците на стадиона и на телевизионната публика. Новият футболен 12-месечен експеримент ще започне по време на Световното клубно първенство в Мароко през следващия месец, съобщиха от ФИФА.

Ще има изпитание, при което през следващите 12 месеца има възможност съдията, след като е взето решение на ВАР, да обяви на стадиона и публиката какво точно се е случило и да изясни решението. Това е доста важно от гледна точка на прозрачността, а също и за феновете на стадиона, които според нас в момента не получават достатъчно информация”, се казва в съобщението на световната футболна централа.

Експериментът ще важи за всички турнири на ФИФА през годината. През последните месеци бяха инвестирани сериозни средства в системата ВАР, която беше представена за първи път през 2018 година по време на Световния шампионат в Русия. Сериозните противоречия при използването й остават.

“Подходът, възприет по време на Мондиал 2022 в Катар, където триумфира Аржентина, беше приет положително и възможните мерки също може да включват по-стриктно и по-точно изчисляване на допълнителното време и още по-последователно прилагане правилата на играта”, се казва още в съобщението на ФИФА, цитирано от Ройтерс.
Снимка: Туитър

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
Безплатно участие в игра за 50000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx