> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

“Ролан Гарос” е под въпрос


32 0

Президентът на Френската тенис федерация Жил Моретон предупреди, че има възможност тазгодишното издание на “Ролан Гарос” да бъде отменено. Макар да заяви, че дори не си позволява да мисли за подобен сценарий, той е възможен, ако строгите рестрикции в страната продължат.

В сряда президентът на Франция Емануел Макрон обяви трети национален локдаун, след като броят на случаите на КОВИД-19 отново се повиши рязко. Ограниченията влизат в сила от днес и ще траят четири седмици, а именно Париж е най-тежко засегнат.

Засега всичко върви по план, турнирът ще се проведе на посочените дати. Но ако се наложи да стоим вкъщи за два месеца, ще трябва да предприемем необходимите мерки, като най-тежкият вариант е абсолютна отмяна на надпреварата”, обяви пред местни медии Жил Моретон. Организаторите вече подгряват надпреварата, като в шоуто беше включен и най-добрия ни тенисист Григор Димитров.
Ако всичко все пак е наред, турнирът от Големия шлем би трябвало да се изиграе между 23 май и 6 юни.

Турнирът бе отложен и през миналия сезон, но тогава АТР позволиха провеждането му в края на септември и началото на октомври. Той бе съпроводен от лошо време и дъждовни дни, които тотално объркаха програмата.
Другият проблем е, че през миналия сезон бяха отложени всички турнири и програмата бе пренаредена. Сега такава опция не се очертава, защото при отлагане няма да има свободни дати в следващите месеци.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading