> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Рилецо сломи Левски ЛУКойл за Купата на България


54 0

Рилски спортист триумфира с efbet Купа на България 2021. В повторение от финала във Велико Търново през 2018 г., но този път в Панагюрище, самоковци надиграха категорично Левски ЛУКойл с 87:69.
Решаваща за успеха се оказа здравата защита на Рилецо. Още в първите минути победителите показаха повече агресия и ограничиха своя съперник само до 10 точки за първата четвърт
. „Сините“ успяха да се съвземат до почивката и изравниха играта, но нови силни минути за Рилски спортист през третата част и важни отигравания на Павлин Иванов и Николас Карвачо донесе комфортен аванс на самоковлии, който до края не оставиха съмнение в превъзходството си.

Карвачо бе най-полезен за успеха, като бе властелин под кошовете и завърши с дабъл дабъл от 21 точки и 23 борби. Това му донесе и приза за Най-добър играч в турнира. С 19 т. завърши Павлин Иванов, а 12 и 7 асистенции добави Брендън Браун. С 11 се разписа Алекс Симеонов.

“Сините” на Тити Папазов нямаха ден в стрелбата и вкараха малко повече от 20% от зоната за 2 точки, макар че реализираха 12 тройки. Данило Тасич вкара 17 т., с 15 завърши Венцислав Петков, а с 13 – Христо Захариев.

“Наистина е много сладко, плод е на много усилия. Благодаря на щаба ми, с когото работим много добре. Благодаря на играчите и ръководството. Имаме изключително добър колектив, настроението е много добро. Много е приятно, когато усилията и работата се изплащат и виждаш, че нещата се нареждат по правилния начин.
Ние говорихме, че сме на мисия да спечелим Купата, но без прекалено напрежение. Трябваше да се фокусираме, да си вършим нещата по най-добрия начин. Момчетата го направиха с много характер и настроение, и във важните мачове важните играчи излизат нагоре. Не искам да отличавам никой, защото беше отборно усилие. Това е нашата сила, защото сме страхотен отбор и колектив. Дай Боже и Ники да се върне, защото не сме в пълен състав. Аз казах, че нямаме възможност да взимаме супер опитни играчи. Взимахме новобранци и гладни и амбицирани момчета”, заяви треньорът на Рилецо Людмил (Удо) Хаджисотиров.

Когато си абсолютно надигран, трябва да си признаеш. Съперникът абсолютно категорично и заслужено спечели Купата. Отборът, който беше най-подготвен, който най-много заслужаваше, и който игра най-добър баскетбол на турнира. Няма нищо нелогично в техния успех. Опитахме се да се противопоставим, но не успяхме. Място за оправдания няма, има си обективни причини. Не сме в най-доброто си състояние, но това по никакъв начин не може да омаловажи абсолютно заслужения успех на тима от Самоков. Поздравявам инженер Петър Георгиев и Удо, който подготви и селектира отбора. Остават ни два месеца, в които да се готвим и да достигнем тяхната класа. Трябва да си го признаваме, да го анализираме и да работим, ако искаме да се борим за първенството. Не отписвам нито отбора на Балкан, нито този на Берое, Бургас. Всички имат амбиции и в един момент ще бъдат в по-добро състояние”, обяви разочарованият Тити Папазов.

Снимка: БФБаскетбол

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading