> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Обвиниха Путин в провала на Суперлигата


29 0

Владимир Путин беше обвинен в провала на Суперлигата. Руският президент имал голям пръст в това замисленият шампионат да се провали с гръм и трясък, твърди вестник “Зюдойче Цайтунг”. Според немската медия Путин е повлиял силно на собственика на Челси Роман Абрамович да оттегли притежавания от него клуб от проекта.

Според немското издание лидерът на Русия е провел разговор с боса на лондонския клуб и му е казал, че напускането на Шампионската лига от най-големите клубове на континента не бива да се случва.
Версията на “Зюдойче Цайтунг” е, че Путин не го е направил от безкористната си любов към футбола, а с притеснението, че един от най-големите спонсори на Шампионската лига – компанията “Газпром”, ще загуби много пари от отцепването на грандовете.
Източници, близки до Челси в Англия, потвърдиха, че Роман Абрамович е променил мнението си за идеята радикално за едно денонощие. В неделя той е бил съгласен клубът му да подпише договора и да е част от 12-те, които се отцепиха. В понеделник е съжалявал сериозно за това, като е обявил пред борда на директорите в телефонни разговори, че мястото на Челси не е в Суперлигата.

Разбира се, в английските публикации по темата няма и дума за намеса или влияние около това решение от човек като Путин.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading