> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Поискаха 5 млрд. евро за Манчестър Юнайтед


35 0

Фамилията Глейзър възнамерява да продаде Манчестър Юнайтед след ожесточените протести на феновете, който поискаха да се разправят с американците заради скандалите около Суперлигата. Затова Аврам Глейзър е готов да продаде тима и да напусне заедно с брат си Малкъм. Американците са се обърнали към съветници, за да ускорят всичко около продажбата на клуба.

Семейство Глейзър купи Манчестър Юнайтед преди 16 години за 900 милиона евро, а днес иска цели 5 милиарда за клуба, съобщава „Mirror“. Преди година, те получиха оферта от Азия, която бе на стойност 4 милиарда евро, но в крайна сметка отказаха да продадат Юнайтед. Семейство Глейзър смята Манчестър Юнайтед за най-големия клуб в света и за икономически жизненоспособен.
Юнайтед се превърна в една от най-големите марки в света и затова вярват, че клубът в момента струва 5 милиарда евро.

“Първо, много съм щастлив, че феновете изразиха своето мнение и ние ги чухме. По някакъв странен начин това обедини футболната общност и мисля, че това е важно. Затова съм щастлив. Аз самият съм фен и ще дойде ден, когато ще се върна тук, за да гледам Ман Юнайтед. И аз искам да гледам отбор, който изпитва страх от евентуален провал.
Така или иначе, аз не харесвам концепцията за Суперлигата. Всичко трябва да е на принципа на спортните заслуги. Искам да си заслужим правото да играем в Европа. Знаете, че ние сме един от пионерите в тези турнири и сме в тях от много, много години, от времената на Бебетата на Бъзби. Искаме отново да имаме успешна европейска кампания”, обяви мениджърът на тима Оле Гунар Солскяер.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading