> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Предричат “черно тото” при смяна на формата


27 0

Бившият международен съдия Любе Спасов се обяви твърдо против връщане на формата в елита с 16 отбора. Дългогодишният функционер в Професионалната футболна лига смята, че така се открива невероятна възможност за “черно тото”, защото след преполовяване на първенството ще има отбори, които няма да има за какво да се борят.

“Много години се борих срещу това нещо, но никой не ме чуваше. Започнах да го правя веднага след края на съдийската ми кариера. Тогава бях натрупал впечатления как се организират първенствата в развитите европейски държави. Идеята беше да намалим отборите от 16 на 14, а накрая и до 10. Направена беше само първата стъпка. Много по-добре е елитна група от 10 отбора, които да се срещат 4 пъти в годината и да се играят 36 кръга. Хората искат да гледат мачове между силни отбори.

Приемлив е и сегашният вариант с 14 отбора и с плейофи. Върнат ли стария вариант, още след 20-ия кръг ще има условия за манипулиране на мачове. Защото ще има 5-6 отбора, които само ще си мъждукат”, обяви пред “Мач Телеграф”. “Няма да играят за нищо и ще са готови да влизат в договорки. Сега няма такива предпоставки, защото всеки се бори за нещо. Затова този формат трябва да остане.

Трябва да се спре този удар по футбола, който се готви. Още повече, че една подобна промяна би била незаконна и неморална. Не може цял сезон да се знае, че два отбора изпадат директно, а 12-ият в класирането играе бараж, а сега изведнъж да не изпада никой”, гневи се Любе Спасов.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading