> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Сашо Попов оставя ЦСКА, който фалира?


36 0

Александър Попов ще остави волейболния ЦСКА. Президентът и треньор на “червените” има оферта да води Хебър. Зетят на Паро Никодимов изведе “тигрите” до историческа първа титла, след като беше нает само за финалната част от Суперлигата. Сега той има оферта, като до две седмици ще реши дали да я приеме. Ако това се случи, то ЦСКА отива към закриване.

В следващите много тежки за мен седмица-две трябва да взимам аргументирано решение, отговаряйки и на разума, и на чувствата си, така че случаят в момента е отворен. Да, не звучи много професионално, но обстоятелствата са такива. Не забравям добрите думи, с които ръководството на Хебър се отправи с молба за следващия сезон. Аз мисля, че всичко е ясно. Хебър има такова желание за работа с мен. Запознавайки се с обстоятелствата, които само чувахме, а пък аз ги и видях, такова желание наистина има и в мен. Само че освен разума, който води натам, има и чувства”, сподели на пресконференция Попов.

“Намерих отбора леко обезверен в собствените си сили, въпреки наличието на качествена селекция. Загубата на Купата и Суперкупата беше предопределила липсата на настроение в момчетата и в целия град, така че това беше за мен най-голямото удоволствие, да видя една тяхна мечта – реализирана. Защото успехът е много красив, когато бъде споделен и аз видях как един цял град може да работи за успеха на един спортен колектив, което от лична гледна точка ме радва, но и ме натъжава, защото тук в София такова нещо не може да се случи, което е жалко”, допълни Попов.

Президентът на клуба Александър Иванов разкри, че към момента не са водени разговори с друг треньор. “Не сме се свързвали, с когото и да било. Към момента за следващата година сме говорили единствено със Сашо Попов. Благодаря му, че той беше окей с цялата ситуация да се включи за толкова кратко време, защото бяхме в безизходица и в тази ситуация той можеше да извлече и негатив”, каза Иванов.

Канадският диагонал Брадли Гънтър имаше основен принос за историческата титла.
“Извоювахме много ценен успех. Много съм щастлив тук през последните години, щастлив съм, че играх силно и постигнах успехи. Подобрих си играта във всеки един аспект. Хебър е пример за това как трябва да изглежда всеки един клуб в България. Искам да се развивам да раста като състезател. Възможност да играя в чужбина има. За мен звучи амбициозно участие на Хебър в Шампионската лига. Отчитам и мачовете с руския Зенит (Санкт Петербург) и полския Заверче“, заяви Брадли Гънтър.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading