> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Изпъден от Ботев Пд е Треньор №1 в Нидерландия


36 0

Бившият треньор на Ботев Пловдив – Желко Петрович, бе определен за №1 сред колегите си в елита на Нидерландия. През януари той пое закъсалия Вилем II и вече го измъкна над чертата. Тимът на черногореца, който преди това работи като асистент на Дик Адвокаат във Фейенорд, няма загуба в последните пет мача. Със същото постижение в Ередивизие може да се похвали единствено Аякс.

Отборът на Петрович успя да се възползва от срива във ВВВ Венло, който е в кошмарна серия от пет поредни загуби и вече е над него в класирането, макар да са с равен брой. Серията, за която Желко получи признание, започна още през февруари с 1:1 срещу Адо Ден Хааг. Последва успех с 2:0 в Ротердам срещу Спарта, равенство 1:1 с Твенте, победа над Хееренвеен с 3:1 и равенство 0:0 с Витес в последния кръг преди прекъсването за мачовете на националните отбори.

Петрович пое треньорския пост в Ботев през лятото на 2019 година, но беше уволнен само три след месеца – през октомври от управата на “жълто-черните”. Впоследствие той заведе дело срещу пловдивчани, защото договорът не беше прекратен по взаимно съгласие. А Спортният арбитражен съд (КАС) осъди клуба да му плати 102 хиляди евро, плюс допълнителни 15 хиляди лева разноски по делото.

Снимка: Ботев Пд

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading