> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Димитър Пенев откри музея на ЦСКА


44 0

Mузеят на спортната слава на ЦСКА отново отвори врати. Днес точно в 11.00 часа новият уредник на музея Христо Христов – Ицо Графа (Чичо Граф) посрещна първите посетители и държа пламенна реч пред всички.

Почетният президент на клуба Димитър Пенев бе сред най-видните гости, уважили церемонията. Той бе посрещнат с питка и мед и бурни аплодисменти от всички, дошли на откриването. Легендата на ЦСКА зарадва най-малките армейци от Академията като им подари биографията си, заедно с картички, разписани от него специално за всяко едно дете. Стратега приветства всички присъстващи и пожела на Чичо Граф да разказва за още много не само стари, а и нови успехи на любимия ни тим.

Изпълнителният директор Пламен Марков също уважи събитието и приветства новия уредник на музея с “Добре дошъл” като му пожела здраве и успехи. Той изказа специални благодарности на покойния Александър Манов, който дълги години съхраняваше историята и най-ценните реликви в храма на ЦСКА.

Работното време на музея е от понеделник до петък от 10:00 до 17:00 часа, както и 4 часа преди всеки домакински мач на стадион “Българска армия”. Входът за всички желаещи да се докоснат до славното минало на ЦСКА е свободен.

Първите посетители ще имат възможността да си закупят единични бройки на рядък артефакт – LP (дългосвиреща голяма) винилова плоча “35 години ЦСКА Септемврийско знаме” (от 1983 година) с автентичния коментар на култовия съдия и радиокоментатор Митко Чуков.
Плочата може да бъде закупена от администрацията на клуба, онлайн магазина или директно от музея на Армията на символична цена от 32 лева.

Снимка: ЦСКА

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading