> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Няма пари за завършването на ст. “Христо Ботев”


0
0
343

Липсват необходимите средства за завършването на стадиона на футболния Ботев Пд. Това разкри кметът на града Здравко Димитров-Зико от ГЕРБ.
“Цената за целия стадион е 53 милиона, но ние тези пари ги нямаме. Който и да дойде, този стадион е невъзможен без тези пари. А кога ще стане стадионът, аз мисля, че само строителят може да отговори, той е най-навътре в нещата. Ние сме инвеститори, упражняваме контрол, но не сме строители”, каза Димитров по време на сесията на Общински съвет.

Той отговори на упрек на общинския съветник Слави Георгиев, който насочи внимание към посещението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в града преди дни. По-предишният премиер твърди, че на арената ще се играе мач за Суперкупата на Европа.

“Защо е обещавано едно да се случи на стадион “Христо Ботев”, а първо се случва в много по-бавни темпове и второ – непрестанно се искат повече пари. Кога и в какъв вид ще бъде завършен този стадион? Този отговор отсъства. Той обаче беше даден от един партиен лидер и един бивш регионален министър. Не разбирам защо тази информация беше крита толкова години. Не разбирам какво се е случило, за да не можете вие, г-н Димитров да дадете отговор, а един бивш регионален министър да дойде в Пловдив и да заяви, че парите са достатъчни за цялата козирка на стадиона”, посочи Георгиев.

Димитров отвърна, че изграждането на стадион “Христо Ботев” е съвпаднало с войната в Украйна. “Желязото поскъпна, цимент нямаше. Но тези неща угодно не ги споменавате”.

Първоначалната инвестиция за съоръжението дойде от Министерския съвет, който при управлението на Борисов отпусна 37 млн. лева – 25 милиона за стадиона на Ботев и 12 за стадиона на Локо Пд. След това със заеми общината няколко пъти дофинансира строежите.

Снимка: Ботев Пд

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx