> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Помагат на отборите от Чемпиъншип със 117,5 млн. паунда


38 0

За отборите от второто ниво на английския футбол е осигурена финансова помощ на стойност 117.5 милиона паунда (над 160 милиона долара), което ще позволи на клубовете да покрият своите данъчни задължения на фона на ниските приходи по време на пандемията. От избухването на кризата с коронавируса няма зрители за мачове почти цял сезон, което означава, че 24-те отбора в Чемпиъншип са загубили около 200 милиона долара от продажбата на билети и други приходи в деня на мачовете.

Подкрепата ще бъде ключова за клубовете, които ще могат да преоценят финансовото си състояние, ще им помогне да започнат да правят планове след пандемията и да имат по-голяма сигурност за сезон 2021/2022, когато се надяваме на завръщането на феновете н стадионите“, каза Рик Пари, председател на Английската футболна лига, която управлява трите дивизии под Висшата лига.

Висшата лига се ангажира да плати до 20 милиона долара в подкрепа на Лигата, обезпечаваща тази финансова помощ. Преди това Висшата лига отдели близо 70 милиона долара финансова помощ за клубовете от третото и четвъртото ниво на английския футбол, за да покрие част от разходите им по време на пандемията.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading