> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Нгану е новият шампион при тежките след нокаут срещу Миочич


51 0

Франсис Нгану детронира шампиона Стипе Миочич след впечатляващ нокаут във вторият рунд и е новият шампион в тежка категория на UFC. Камерунецът взе реванш от Миочич, след като загуби от него при първия си опит да стигне до световната титла. Двубоят бе главно събитие на UFC 260, което се проведе в Лас Вегас, Невада.

Нгану бе като преобразен в стравнение с предишния двубой срещу шампиона в тежка категория. Той напълно владееше инициативата още от първите секунди и показа изключителна мощ и зрялост в изграждането на атаките си. Миочич можеше да падне още в първия рунд, но удържа след много тежки удари на своя опонент. Втората част също започна с тотална доминация на Нгану, който на няколко пъти разклати шампиона след невероятни комбинации. Развръзката дойде след две последователни левачки, които пратиха Миочич на земята и камерунецът нанесе удар “чук”, за да довърши по впечатляващ начин съперника си. С това Нгану спечели за пръв път пояса на шампион в тежка категория, но формата, която показа в този двубой подсказва, че това е само началото на неговото царуване при най-тежките.

След двубоя камерунецът бе попитан за евентуален сблъсък с легендата в UFC Джон Джоунс, който претърпя тотална трансформация и има апетити да се пробва за титлата в тежка категория. Нгану заяви, че би се радвал да премери сили с опонент като него, но той сега е шампион и Джоунс трябва да се потруди, за да го предизвика на двубой.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading