> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Българин е на победа от медал на Европейското по борба


43 0

Микяй Наим се пребори и е на полуфинал на европейското във Варшава, Полша, на което няма да участват големите ни звезди Тайбе Юсеин и Едмонд Назарян. Носителят на златния пояс „Дан Колов“ се наложи с 9:5 над грузинеца Бека Буджиашвили, победител на едноименния наш турнир през 2019-а. И в следобедния сеанс по-късно днес българинът ще спори за място на финала срещу Сюлейман Атли (Турция), европейски шампион и втори в света.

Останалите ни представители в днешния ден загубиха срещите, но имат шансове да продължат на репешажите, ако съперниците им стигнат финалите. При 65-килограмовите Рухан Расим започна с успех над турчина Хамза Алача с 9:6, но на четвъртфиналите претърпя поражение от шампиона на Полша Кристоф Биенковски – 2:7. В категория до 79 кг Октай Хасан също стартира с успех – 6:0 срещу молдовеца Еугениу Михалчеан, а на четвъртфиналите бе спрян от азера Рашад Юсифли, който продължава на полуфиналите.
Натурализираният у нас чеченец Ахмед Батаев (97 кг) пък загуби в четвъртфиналите от шампиона на Полша Радослав Баранов – 3:5.

Снимка: БФБорба

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading