> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Рафа Надал отказа “Уимбълдън” и Олимпиадата в Токио


0
0
46

Рафаел Надал пропуска „Уимбълдън“ и летните олимпийски игри в Токио. Носителят на 20 титли от Шлема призна, че физическото състояние не му позволява да вземе участие в следващите два големи турнира. „Уимбълдън“ ще се състои от 28 юни до 11 юли, а Олимпиадата е от 23 юли до 8 август.

“Здравейте, взех решение да не участвам на “Уимбълдън” и Олимпийските игри в Токио през тази година. Не беше лесно, но след като послушах тялото си и обсъдих физическото си състояние с моя екип, смятам, че е правилното решение. Целта е да удължа максимално кариерата си и да продължа да правя това, което обичам. Искам да се състезавам на най-високо възможно ниво и да се боря за професионалните и личните си цели в конкуренцията на най-добрите играчи.

Фактът, че в програмата има само две седмици разлика между “Ролан Гарос” и “Уимбълдън”, не прави добра услуга на тялото ми след винаги тежкия сезон на клей. В последните два месеца положих много усилия, така че решението ми да си взема почивка е с мисъл за бъдещето.

Искам да изпратя специални поздрави към феновете си по света, особено на тези във Великобритания и Япония. Олимпиадата винаги е значела много за мен и е била приоритет в плановете ми. Бях част от нея цели три пъти и имах честта да бъда знаменосец на страната си”, написа Надал в профила си в “Туитър”.
Последният мач на Рафа бе на полуфинала на „Ролан Гарос“. Носителят на 13 титли от Откритото първенство на Франция загуби от Новак Джокович с 6:3, 3:6, 6:7, 2:6.
Така Надал първо ще почине, а след това ще хвърли сили върху подготовката и участието на US Open (30 август – 12 септември).

Снимка: Фейсбук

Споделете
0
0

Comments