> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Мъри емоционално напусна Левски


0
0
1174

Треньорът на Левски Станимир Стоилов обяви решението си дали остава начело на тима. Той говори в подробности за проблемите по високите етажи на клуба. По думите му те най-вече са свързани с генералния спонсор, който взима най-важните решения и има мнозинство.

„Заслужена победа. Имахме голяма доминация, но за съжаление не успяхме да вкараме втори гол. Не ми хареса динамиката в играта ни. Явно паузата от 21 дни е оказала влияние. Държахме контрола на мача, но трябва да отбелязваме ситуациите си. Нашата слабост е при реализирането. Във фаза атака трябва да сме много по-точни. Забелязах, че това не е динамиката на моя отбор. Най-големият ни проблем е, че не можем да завършим головите си ситуации. На фона на Локомотив изглеждахме много по-добре. Може да е имало напрежение и във футболистите и да се е отразило на динамиката. Спечелихме с истинска доминация. Виждам привържениците с каква любов се отнасят към мен, отбора и клуба. Аз им отговорих, че им гарантирам честност. Ако работя в друг клуб, а не в Левски, ще работя като треньор. Дойдохме да спасим клуба. Много е лесно да покажем какво сме направили. На терена се вижда, във финансова гледна точка е на голям плюс през 2022 година. Клубът от всякакво естество е на положително. Направихме лъвски скок. Не се оплаква, сега ще е по-трудно да надграждаме. Спазваме финансовата дисциплина. Левски трябва да се управлява по правилния начин. Други хора ще решават как да го правят. Ако една рана не я почистиш навреме, дори да я зашиеш, тя ще загнои“, заяви Стоилов.

„Дали ще продължа да работя? Отговорът ми е, не! Притеснява ме начина на управление и решенията, които се взеха. Клубът беше фалирал във всяко едно естество, когато дойдохме. Работата през тази година. Футболният клуб отчита в три направления. Любовта на феновете мога да сложа оценка от „6+“. Второто направление е финансовата страна на нещата. Можем да видим резултата лесно – около 18 милиона приход и разход около 12 милиона, както и между 5 и 6 милиона печалба. Затова оценката ми е отличен. Третото е игровият аспект. След толкова години чакане нямахме трофей, успяхме да вземем такъв. Напълно заслужено триумфирахме в Купата. Имахме и негативна серия срещу ЦСКА, а сега победихме два пъти и два пъти завършихме наравно. В мачовете с Лудогорец също имахме преимущество в някои мачове. Имаше и такива, в които Лудогорец бе по-добър, но играхме равностойно или по-добре доста пъти. Имахме знаменити европейски вечер. Имаше и негативна серия, но това може би се дължеше и на липсата на усмивка на старши треньора. Слагам оценка около „4 – 4+“.

„Във всяка друга страна, при такива резултати, директорите и треньорите щяха да получат нови договори. Също не съм доволен, че спонсорът има доминираща роля във вземането на решения в клуба. Преди повече от година имах среща с Иво Ивков, Мило Борисов, Наско Сираков и Лъчезар Петров. Тогава казах, че ще имаме проблеми, ако продължаваме по този начин и че Левски не е като всеки друг клуб. Говорих час и половина и може би ми се смееха и ме пренебрегнаха. След това не идвах щастлив на тренировките, защото имаше скандали в клуба“, заяви Стоилов.

„По принцип спонсорът няма право да доминира и управлението, това никъде го няма по света. Ако клубът изкара 5 милиона приход, то спонсорът можеше да вземе 10% от сумата – 800 хиляди лева. След назначението на изпълнителния директор започнах да заплашвам, че ще си тръгна, ако не се махнат определени точки от този договор. Ако се даренията бяха включени в 10-те процента, то аз щях да си тръгна на момента. Не искам да заробваме клуба с нови задължения. Към днешна дата има много задължения, които не са опростени“.

„Следващите неразбирателства бяха за LED системата. Левски не получи нищо от всички мачове, освен на „Георги Аспарухов“. Освен това се изплаща тази система, не знам докога и по каква причина“.

„Другата темата, която ме засяга – за трансфера на Роналдо. Беше казано, че е подарък за Стоилов. Фирмата спонсор даде парите назаем с дребна лихва, заедно с процент от бъдеща продажба. Това бяха постоянните скандали, които се разразяваха за финансите в клуба. Собственикът на клуба трябваше да се намеси на много по-преден план, защото не виждам причина за уволнение на изпълнителния директор. Сигурно грешим и двамата, но работещите хора са там, за да се опитват и да правят грешки. Не виждам как такива резултати може да доведат до уволнение. При това всичко се случи при тежки условия. Вече бяхме ненужни, когато издърпахме клуба от калта. Следващият, след Ивков, щях да съм аз. Надзорният съвет смени представител на феновете, на база на неща, които собственикът е чул. Ако за това се сваля представителя на феновете, то и аз значи трябва да бъда уволнен.

„Аз дойдох не с мисъл да направя загуба или победа. Предложиха ми дори да направя още един мач и тогава да си ходя. Това беше върхът! Обадих се днес и на спонсорите, за да кажа, че приключвам. Исках да бъда уважителен към тях. Собственикът на компанията беше благосклонен и ме покани да остана до лятото. Аз си мислех, че ще ми даде нов тригодишен договор и за него стана много неловко. Казах и какво не ми е харесало. Спортно-технически не съм имал проблеми и никой не ми е пречил. Със Сираков сме мислели винаги еднакво. Там няма забележки. Проблемите в управлението обаче рано или късно рефлектират върху спортно-техническата част. В работещ клуб можеше да се намерят решения за трансфери, които сега не успяхме да сторим“.

„Ивков беше назначен от Сираков. Ние сме се виждали само на „Здравей“ преди да започна в Левски отново. Отскоро ме пришиха и към фенски организации“, продължи специалистът.

„Няма да съм аз този, който ще участва в заробването на клуба. Скандалите започват и сега между фенове и собственик. В Левски трябва да цари мир между фракциите. Не мога да седя на скамейката да гледам разединение. След като не може да се постигне обединение, то явно няма смисъл да съм тук. Поставих вчера две условия, за да остана. Първото условие беше да се замени УС с доминираща квота на работещи хора от Левски, без да назовавам имена и мои желания. Исках работещи служители на Левски, за да може да защитаваме интересите на клуба. Второто условие беше да остане екипа с Ивков и да ни се даде едногодишен план. Ако не ги изпълнихме, то щяхме да си тръгнем. Ако изпълнителният директор е слуга на клуба, то това щеше да доведе до нови 11 милиони към НАП“.

„Това, което заварих 1.5 години след началото на неговата власт, не беше приятно. Решението за махането на Ивков и пасивността по време на скандалите, бяха показателни. Сираков взе решението под натиск на спонсора. Няма сила на света, която да ме убеди в друго. Трябваше той да се намеси по-рано, за да решим проблемите, ако искахме да работим заедно. Явно не искаме. С бездействие не се решава нищо. Надявам се това да се случи занапред. Ако бях отишъл в друг отбор, нямаше да ме интересува управленската част. Щях да гледам треньорската работа само. Това обаче е моят клуб и исках да го спасим. В началото бяхме сами. Всички се чудеха дали щяхме да се провалим и очакваха да се провалим. Никога обаче не ме е било страх от провал. Очаквам да се налеят много повече пари в клуба сега от спонсора. Това се случи и по време на предишния ми престой, по времето на Тодор Батков. Парите са средство за решаване на проблеми, но трябваш можещи хора. Дано не залитнем и в тази насока. През тази година спазваме финансова дисциплина, за да не нарушаваме бюджета“, заяви още Стоилов.

„Разединението е видно и там, няма да си затварям очите. Притеснява ме какво оставям. Оставям един клуб, който след два месеца ще направи голяма печалба от 2-3 милиона от спортна екипировка. Оставяме футболисти, които бяха 0 лева, а сега са с огромна цена – спорим дали са четири или пет милиона. Да не звучи нагло, мисля, че играем най-добрия футбол в България. Цяла България да се обединят, няма да имат 6500 членски карти“, каза още той по темата. Стоилов бе категоричен, че по спортно-техническата част не е имал никакви проблеми.

„Спортно-технически не съм имал проблеми. Никой не ми е пречил. Със Сираков във футболното направление сме гледали винаги в една посока. Проблемите в управлението винаги влияят във футболната част. Трябваше да се плати дребна сума, за да се вземе един играч, казаха, че няма пари и приключихме, не успяхме да седнем на една маса“.

„Защо си тръгвам въпреки любовта на хората? Обещах на хората честност. Ивков има много проблеми, никога не съм го познавал. Той бе поканен от Сираков. Говорил съм с него 1-2 пъти по юридически въпроси. Даже кафе не сме пили. Стигна се до там да ме пришиват към фенски групировки. Ако аз съм участвал в някаква комбинация, Мъри Стоилов никога няма да работи повече за Левски. Казах на Сираков, че 13 години единственото ми условие беше да бъде назначен, защото смятах, че това беше единственият начин Левски да излезе от тази срамна ситуация“.

„С бездействие не могат да се решат проблемите, оттук-нататък се надявам да се оправят. Ако бях в друг отбор нямаше да ме интересува кой управлява и как. Но това е моят клуб, клуб, който дойдох, за да го спасим. Тогава бяхме сами, всички гледаха, всеки се чудеше дали ще успеем и чакаха да се провалим. Но мен никога не ме е било страх от провал. Не мога да гадая какво ще се случи. Очаквам да се налеят повече пари от спонсора. Парите са средство да решиш проблеми, но не ги решават. Дано не залитнем в тази насока, защото през годината спазваме финансова дисциплина“.

„Вече си мисля, че ме познават като характер и начин на действие. Нека аз да бъда виновния, никога не ме е било страх да бъда виновен за истината, когато става въпрос за Левски. Когато предния път си тръгнах, неслучайно казах, че ми режат пръстите един по един“.

„Връзката не е разрушена чисто в работен план. Това е моята истина и аз съм пришит за нея. Ако Ивков беше откраднал или нещо скрил, или нещо измамил, аз щях да съм първият, който ще го замеря с камъни. Не мога да стоя, защото повече обичам Левски“.

„И друг път са ме обиждали, като съм се връщал на „Герена“ без да погледнат истината. По-добре да ме наричат предател с истината, отколкото предател, който прикрива управлението. Аз 13 години бягах от порочното управление. Предлагаха ми пари и обещания. Не знам колко години ще чакам, ще се завърна, като ми хареса управлението и ме поканят. Обикновено, ако не ми харесва управлението, бързо приключват и разговорите. Това са неща, които не зависят от мен“.

„Платените служители сме тук, за да говорим, когато работим. Тук сме да защитаваме клуба. От финансова гледна точка с Левски винаги сме били коректни. Левски ме е създал и ми е подал ръка, първо го дължа на Левски. За да напусна Левски ми струват доста пари, които ми стояха на моята сметка и чакаха само да бъдат преведени, но аз се отказвам от тези финанси и ще останат в клуба. Моите пари и бюджета на клуба винаги съм си изкарал. Няма клуб, в който да съм работил и в който да съм го оставил на минус“.

„Поръчваме музиката в чалготека, Левски е друг клуб и не може да се поръча тук. Във футбола не се поръчва музика, ако не разбираш. Затова не искам да ме целят с камъни, защото тази любов ще се обърне в негативен план. Дойдох с моята си идея и никой не успя да ме отклони. Клубът е на добра основа и може да тръгне нагоре. Тези играчи могат да държат високо ниво. Трябва да бъде в борбата за титлата“.

„Сираков взе решението под натиск, който не успя да устои. Пред мен каза, че не е така, но аз го познавам. Между него и Ивков нямаше такива големи проблеми, които да не могат да се решат. Аз съм благодарен, че помагат и дават пари напред, но никъде не участват в управлението. Футболният бизнес не е за всеки. Един от хората, които бе от управлението беше отишъл да гледа мач с Локомотив София на „Надежда“, а той се играеше на „Васил Левски“. Плачевно е.“

„Ще продължа да гледам мачовете на Левски. Не ми се иска да водя други битки. Може би след време ще си дам мнението. Имах мечта с „Левски на левскарите“ да изплатим дълга към НАП. Срещна отпор от феновете. Нормално е. Исках да станем като Реал Мадрид и Барселона. Започна да се коментира думата акции твърде много и това ме притеснява. Чувах го от много страни, дори от собственика. Акциите трябва да седят в някоя голяма компания или в огромно сдружение. След като има спонсор, няма повод Сираков да не е преносител на акциите. Работещите вадят достатъчно пари“.

„Съжалявам, че не си тръгнах по-рано. Щеше да е провокация да се решат тези проблеми. Те не са толкова големи, защото утре ще излязат да ви кажат колко милиона са налели, а тези пари ги спечели Левски. Не печелим нищо от LED системата по другите стадиони, а сега Левски изплаща част от LED системата, не знам под каква форма. Направи се прекалено много напрежение в клуба и затова отложихме пресконференцията, която имахме, по мое настояване”(за виновниците за задлъжняването на Левски). Между 4 и 6 милиона варираха задълженията, които е направил всеки собственик. Иво Тонев няма задължения към НАП, но има около 15-16 милиона за Сектор „А“. Божков е намалил към НАП, но е взел от стадиона. При Батков има 4 ли са, 5, 6 ли са. Трябва финансист да обясни. Бяха начислени от цяла България даренията към данъците. Някои месеци, в които не плащахме, беше, за да платим на някои футболисти, към които имаше спешни задължения“.

„Много рядко ми се случва да греша в преценката си във футбола. Знам какво ще се случи и ако бях продължил, щях да разочаровам много хора. Отборът играе с настроение и го оставям в добро състояние. Никога не съм бил за един мач. На помощниците им казах вчера, че ще напусна“, сподели цитираният от Тема спорт Стоилов.

“Сегашният отбор беше създаден много по-евтино от този при предния ми престой, но към този отбор трябва малко повече търпение, защото им трябва увереност. От много ниско ниво тръгна, а изведнъж го подложихме под натиск и напрежение. Те направиха скок откъм резултати, а игровият им стил не беше изчистен. Тези момчета с положили много големи усилия. Смятам, че догодина Левски може да е с доста стъпала по-напред, ако запази отбора си“.

С Краев работихме много, сменяхме му позиции, ако не друго, поне го научихме да играе с глава. Трябва им време. Да вземем Марин – той е на 18 години, не е още израснал. Те са млади и ги натоварихме с огромно напрежение. Пламен играе, израства и работи. Неслучайно Левски с тези играчи има големи запитвания. За Хосе спорим дали 5, или 6 милиона“.

„Ако този отбор се запази, Левски няма опасност да изглежда зле, но ако се продадат някои и не се добави качество, има опасност. Но Левски трябва на живот и смърт да изчисти задълженията си към НАП.

“Не ми се иска да има отлив на привърженици. За спортната форма ще отговарят отговорните хора. Не разбирах корпоративните отношения. Аз съм за управление на изпълнителния директор и спортния директор и естествено собственика. При корпоративните смятам, че идват да управляват служители на другите и има прикриване. Пепи Ганев беше представител на феновете и той имаше достъп да всичко, така че всичко бе открито за хората. Той присъстваше на част от скандалите. Ако трябваше да се смени Ганев, да бяха сложили друг, който да е близо до феновете. Решенията трябва да се взимат на терена спортно-техническите и в къщата ръководните. Ако искат да взимат целия клуб и да управляват, но да ни казват какво да подписваме – не мерси. Никога не сме казвали, че не сме искали спонсора. Искаме чисти отношения и винаги интереса на клуба.

„Има много хора, които са ми сърдити, защото не направих компромиси. В името на Левски не правя. Аз бях щастлив работник в Левски. Ние сме царе да развалим неща, които работят. Слагам и себе си в това число. И предишния период не успях да спра разпадането на тима, които влезе в Шампионската лига”.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx