> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Разрешават бирата в Катар за Мондиал 2022


0
0
230

Домакинът на Мондиал 2022 направи революционен за историята си ход. Катар ще разреши на феновете, които имат билети за мачовете от предстоящото Световно първенство, да си купуват бира. Това ще бъде възможно три часа преди първия съдийски сигнал и един час след края на двубоите, но не и по време на самите срещи.

Официалният партньор на първенството, американската бира “Будвайзер“, ще има ексклузивното право да продава пивото си за цялата продължителност на турнира в зоните, достъпни за притежателите на билети около съоръженията, но не и на самите стадиони.

Тoва ще бъде първото световно първенство, което се провежда в мюсюлманска държава със стриктен контрол над алкохола и това създава невиждани досега проблеми на организаторите. А когато популярна марка бира е един от основните спонсори на турнири по спорт, в който феновете обичат да пият бира… нещата стават още по-трудни.

“Будвайзер” ще получи разрешение да продава бира и в част от основната фен зона в центъра на столицата на Катар – Доха. Това ще се случва от 18:30 вечерта до 1:00 часа след полунощ по врема на всеки един от 29-те дни на Световното първенство.

Досега на всички проведени първенства, достъпът до бира бе напълно свободен и неограничен. Все още няма яснота каква ще бъде цената на напитката. За справка – една малка наливна бира на летище “Хамад” в столицата на арабската държава струва $12.

Въпросите относно статутът на алкохолните напитки в страната съпътстват Катар, още откакто страната получи домакинството на първенството преди вече повече от 10 години.

Все пак говорим за държава, която не е на “сух” режим като съседите си от Саудитска Арабия, но консумацията на алкохол на обществени места на катарска територия е забранено. Освен това посетителите на държавата не могат да вкарват алкохол в страната, дори и от безмитния магазин на летището, където той се продава. Единственият подобен магазин е в покрайнините на столицата и от него може да се пазарува само със специално разрешително.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx