> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

МОК отряза Русия за връщане в спорта


0
0
143

Международният олимпийски комитет (МОК) няма планове в близко бъдеще да връща Русия и Беларус в спорта. Ръководената от Томас Бах организация не планира да отменя санкциите срещу двете държави, въпреки че квалификационните състезания за Летните олимпийски игри в Париж 2024 ще бъдат в разгара си през следващата година, съобщиха от централата.

МОК препоръча на спортните федерации през февруари да отстранят от състезанията спортистите от Русия и от Беларус заради началото на военната операция на Русия срещу Украйна.
В речта си в първия ден от заседанието на Изпълнителния съвет на МОК, говорителят Марк Адамс каза, че няма промяна в санкциите, въведени в началото на войната в Украйна, въпреки че Игрите в Париж започват след малко повече от година и половина.

“Сега не е моментът да премахваме санкциите срещу Русия и Беларус. Те до голяма степен остават в сила”, заяви той, цитиран от “Ройтерс”.
Докато част от състезанията, които се зачитат за квалификации в някои спортове за Олимпиадата в Париж, вече са проведени, повечето спортове ще организират своите континентални или световни квалификационни турнири през следващите 18 месеца. Общо 32 спорта са включени в програмата за Олимпийските игри през 2024-а, като се очаква в тях да участват над 10 000 спортисти.

“В крайна сметка малко спекулации са новините относно това кога санкциите могат да бъдат премахнати, в момента има други фактори. Все още сме малко далеч от Игрите. Вярно е, че квалификациите скоро започват. Трябва да видим как вървят нещата. Това е бързо променяща се ситуация. Санкциите остават в сила за момента”, каза Адамс.

Снимка: МОК

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx