> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

MMС дава Радостин Василев на прокуратурата


0
0
202

Всички договори от последните дни на предишното управление на спортното министерство, свързани с финансови разходи, ще бъдат дадени на прокуратурата. Това обяви служебният министър Весела Лечева, която замени именно Радостин Василев.

Тя даде за пример скандалния договор за скъп софтуер на Националната спортна база и договора за 1 милион лева на Българския спортен тотализатор, заради които се заформиха скандали, а Лечева и предшественикът й Радостин Василев вече дни наред се нападат чрез медиите.

Това, което през последните дни и седмици се опитват да наложат, че Националната спортна база едва ли не работи на тефтер, и че няма дигитализиране на всички процеси, това е меко казано лъжа. Това беше един изключително скъпо струващ софтуерен продукт. Абсолютно ненужен за размерите, капацитета и потенциала на дружествата. Аз тук мога да кажа, че самият факт, че собственикът на фирмата поиска да бъде разтрогнат този договор показва за начина, по който е бил проведена цялата процедура, за стойността на продукта”, обясни при гостуването в БНТ Весела Лечева.

Служебният спортен министър информира, че по отношение на разходите в последните дни преди да предадат властта, предишното управление в Спортния тотализатор и всички договори, разписани в Националната спортна база, всичко това ще бъде предоставено на прокуратурата.

Лечева коментира и думите на Борислав Михайлов, че до една-две години България ще има стадион, с който да може да приеме финал за Суперкупата на Европа или Лигата на конференциите. “Ще кажа нещо по повод домакинствата – в цял свят те подпомагат икономиката. Тук забелязваме бегли наченки на ползите от тях. Един голям футболен форум би донесъл изключително много”, подчерта министърът.

“Държавата отдели доста средства по отношение на големи спортни обекти – “Арена Армеец”, “Колодрума”, залата в Русе, залата в Бургас. Националният стадион е красив, но морално остарял, трябва да има нов, но е въпрос на диалог”, каза още Лечева.

Снимка: ММС

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx