> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Стойчо Младенов се връща в българския футбол


0
0
390

Стойчо Младенов опитва да се върне да работи в България. Бившият треньор на ЦСКА се е изморил от престоя в Казахстан и иска повече спокойствие. Той е без работа от края на ноември, когато напусна казахстанския Кайсар.

“Не виждам кой знае каква промяна в българския футбол. Единственото, което виждам, е, че в някои клубове има подобрения в инфраструктурите. Не мисля, че нивото се е променило от времето, когато аз заминах в чужбина преди 5 години. Конкуренцията продължава да е на това ниво, на което я оставих”, обяви пред dsport.bg Младенов.

“Засега съм на изчакване, ако мога така да се изразя. Аз съм професионалист – защо да чакам ЦСКА или който и да е отбор. След като напуснах Казахстан имах две предложения, които не ме удовлетворяваха. Обогатих своята визитка в Казахстан, срещнах хора, с които оставаме приятели за цял живот. Както в спорта, така и на по-високо ниво. Нашият губернатор в момента е трети по сила в държавата. Имах възможността да се запозная с велики хора.

В чужбина малко се поуморих. Няма такъв човек, който не желае да работи в страната си, да води български клуб, да е при семейството си. За мен ще бъде най-добре да работя в България. Не само аз, всички треньори се стараят да променят нивото. За съжаление, 90% не зависи от тях. Зависи от ръководните фактори в българския футбол и във всеки клуб. В много малко клубове виждам подобрения като условия за работа. Терени, база и всичко останало, което помага на футбола да се развива. Един Лудогорец, един Берое, които имат уникални бази. Славия и Левски и ЦСКА до някаква степен. Царско село – вече два мача ходя да гледам там, видях, че условията са перфектни. Другите отстъпват във всяко едно отношение”, сподели още Младенов.

Всеки един треньор си избира своята стратегия. За мен е много важно с какви футболисти разполагаш и според тях да определяш схемата. За мен 4-3-3 си остава най-удачната и успешна схема, откакто футболът съществува. Тази схема с трима стопери аз лично не я одобрявам. Това е схема за малките клубове, които се опитват да откраднат точка навън или да спечелят мач у дома. Това не са отбори, които се надиграват, а се опитват да излъжат противника. Докато схемата 4-3-3 ти дава възможност. Особено за отборите, които се стремят да бъдат лидери. Трябва да надиграват съперника си, а без крила това е много трудно”, продължи Младенов.

“Очаквам повече от ЦСКА, защото бях убеден и продължавам да държа на своето мнение, че ЦСКА може да пребори Лудогорец. Мисля, че за тези пет години откакто Гриша Ганчев и това ръководство, което управлява ЦСКА, най-после направиха боеспособен отбор с конкуренция на всеки пост. Мисля, че са в състояние да преборят Лудогорец тази година. Още повече, че в Лудогорец правят освежаване, имат нови играчи, имат колебания в игрово отношение, малко са разклатени. Напълно е възможно ЦСКА да се пребори и да вземе титлата. Последно време виждам коментари за отстъпление, което не е привично за “червените”. Никога в един футболен клуб, хора които знаят как се управлява не могат да допуснат отборът да зависи от един състезател. Независимо на какъв пост играе той. Така че не мисля, че един играч може да определи дали да се вземе, или да се отстъпи титлата”, обобщи Младенов.

През 2019 г. бившият селекционер на България изведе Кайсар до Купата на Казахстан, а впоследствие той заслужи приза за Треньор №1 в страната за годината. В Казахстан Младенов неизменно работи с Анатоли Нанков и Тодор Янчев, като вторият е кондиционен специалист.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments