> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Миладинов след 8-то място: Очаквах малко повече


0
0
46

Радвам се, че направих този финал, но очаквах малко повече – заяви Йосиф Миладинов, който завърши 8-и на 100 м бътерфлей в Токио. “Единственото, от което съм разочарован, е, че не можах да си направя времето – 50.90. Физически на края много се изморих, едва си изкарвах ръцете от водата. По принцип си починах доста добре вчера, но не знам какво стана.“

18-годишният талант, който беше най-младият от родните олимпийци в Токио, фиксира 51,49 сек. Това бе първи финал за български плувец при мъжете от олимпийски игри и първи за България след 33-годишна пауза.

“Бях много мотивиран, психически бях супер, но не знам защо така се получи. Не мисля, че е толкова до опит, просто физически ми се отдаде по-трудно този път. Забавлявах се в началото на дистанцията, после към края ми стана малко по-тежичко. На края на първите 50 започнах да усещам физически, че нещо не е както трябва и накрая си показа с времето. Не мисля, че това, че съм по-млад, е проблем. Дори смятам, че по-бързо възстановявам”, каза още младокът.

Миладинов също така благодари за подкрепата от родината и дори се извини, че не е оправдал очакванията с по-добро класиране на финала.
“Искам да благодаря на всички, че от България имам такава огромна подкрепа. Не го очаквах. Може би някои хора са очаквали повече от мен и затова искам да им се извиня, че не успях да постигна повече. Явно физически не бях добре днес. Надявам се другият път да се представя по-добре. Плуването в Швейцария е много развито. Мисля, че се вижда с резултатите. Не случайно това момче стана трети с 50.7. Надявах се и аз да плувам около това време, но не успях”, каза още пловдивчанинът.

Снимка: БОК

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x