> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Мико Кузманов ще спори за титлата в Хърватия


52 0

Националът на България за Купа “Дейвис” Димитър Кузманов се класира на финал на турнира от Чалънджър сериите в Задар, Хърватия, с награден фонд от 44 820 eвро. На полуфиналите Мико поведе с 6:2, 2:0 преди Нерман Фатич от Босна и Херцеговина да се откаже. Втората ни ракета в тениса изигра срещата по перфектен начин и не даде никакви шансове на противника си. В спор за титлата Мико ще играе срещу Никола Милоевич от Сърбия, който е №148 в световната ранглиста.

Това е четвърта поредна победа за нашето момче на турнира, без да загуби сет. Преди това той се справи безапелационно с Джан Марко Морони, Зденек Коларж и Блаж Кавчич в предните кръгове. Така за първи път в кариерата си Кузманов ще играе на финал в турнир от Чалънджър сериите. Българинът започна силно и поведе с 4-1, а впоследствие направи серия от четири поредни гейма, след която Фатич реши да прекрати участието си в мача.

Мико заработи 48 точки за световната ранглиста, в която заема 274-а позиция. С успеха той си гарантира рекордно изкачване в класацията на АТП, в която ще прогресира до около 240-ото място.

Снимка: БФТенис

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading