> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Боби Михайлов остана начело на БФС


0
0
449

Борислав Михайлов остана начело на БФС след извънредния конгрес в зала 1 на НДК. След гласуването стана ясно, че бившият вратар и капитан на националите е получил 241 гласа – с 1 повече от половината участвали в изборите 480 делегати, и балотаж не се състоя.

Зад инициатора на извънредния форум Димитър Бербатов застанаха 230 делегати, само 8 дадоха доверието си за Христо Порточанов. Една бюлетина бе призната за невалидна, но тя нямаше да наклони везните в полза на Бербатов. Михайлов измъкна пети мандат, въпреки че на предишния конгрес обеща, че за последно ще бъде начело на футбола ни. Така революция във футбола ни не се очаква.
Другите трима кандидати – Христо Христов, Георги Захариев и “вечният” Ивайло Дражев, си направиха самоотводи и призоваха поддръжниците си да гласуват за абсолютния голмайстор на националния отбор.
От екипа на Бербатов обявиха, че ще обжалват резултатите.

До гласуването бяха допуснати 480 делегати – 153 от зона “София”, 128 от зона “Пловдив”, 106 от зона “Варна” и 93 от зона “Велико Търново”. В навечерието на конгреса бе обявено, че в него ще участват представители на 503 клуба, но в началото на форума за действителни бяха признати 483 делегати.
След скандал бяха допуснати наблюдатели на преброяването от страна на всички останали кандидати – Бербатов, Дражев и Порточанов, но им бе разпоредено да стоят на сцената на 2 метра от комисията и да гледат как се броят бюлетините.
Гласуваше се в 8 пункта с участието на по 60 делегата във всеки. Преди това опозицията загуби всички гласувания за комисиите на конгреса.
В комисията по избора представителят на Бербатов и досегашен член на Изпълкома Петър Величков загуби вота със 196:206, което отново даде индикация, че победата на Михайлов е гарантирана. Конгресът започна с друг скандал. Обявената прозрачност се изрази в това, че представителите на медиите бяха натикани в пресцентъра с монитори, но без звук. В началото Бербатов излъчваше от залата, но батерията на телефона му издъхна и така предаването замря.
Малко известният футболен агент Георги Захариев разкри друга предконгресна машинация – брат му бил уволнен като треньор в Славия, след като той бил издигнат като кандидат.
До залата не бяха допуснати и над 20 делегати. Един от тях е специалистът по спортно право Георги Градев, избран от Балкан (Варвара). “Всичко е заради едно листче до прокуратурата от тях, че се съмняват в избра. От клуба са потвърдили пред прокурора, че всичко е наред. Но не ми дадоха делегатска карта”, обясни Градев.
По същия начин е процедирано и с около 20 клуба от Благоевградска област, които също останаха пред залата.
Специален екип на “Скай Спортс” също отрази форума.
НДК бе напълно блокиран от сили на жандармерията и полицията.

Снимка: БФС

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx