> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Лео Меси е свободен агент от днес


0
0
56

Лео Меси е свободен агент от днес. Договорът на аржентинеца с Барселона вече изтече.
“Въпреки усилията на директивата на каталунците, водена от Жоан Лапорта, да се сключи споразумение със звездата преди изтичането на връзката му с клуба, накрая преговорите не кристализираха в официална перспектива за подновяването преди Лео да приключи договора си и днес вече е свободен агент, съобщава испанския спортен ежедневник „Ел Мундо Депортиво“..

Клубни източници признаха, че това е нежелана ситуация и още повече, като се има предвид, че президентът и Управителният съвет смятат обновяването на Меси на спортно, търговско и институционално ниво за стратегическо. Лапорта основа част от кампанията си на обещанието, че ще направи всичко възможно, за да поднови аржентинеца и изигра картата на връзката си с Лео като гаранция, че възможностите за неговото подновяване са много по-големи при него като президент, отколкото при Виктор Фонт или Тони Фрейша.

Нито добрите отношения на Лапорта с Меси и баща му Хорхе, нито добрата хармония, която двете страни, председателстващи преговорите за подновяването, признават, са били достатъчни, така че преди 1 юли, денят, в който Лео вече е без договор, може да бъде удължена непрекъсната връзка с клуба, датираща от 8 януари 2001 г. Във всеки случай, Лапорта, попитан пред вратите на клуба за подновяването на Меси вчера сутринта, поиска да успокои духовете. “Лесно, лесно”, каза той пред журналисти, преди да влезе в офисите.

В Барса не искат да определят крайни срокове кога може да пристигне дългоочакваният подпис на Лео, въпреки че в краткосрочен план (днес и утре) това не се очаква. От събота те вече не искат да правят прогнози именно защото всичко е в ръцете на тези, които водят преговори по гореспоменатите икономически секции. От клуба не виждат реална опасност Лео да не се поднови, но и признават безпокойството и дискомфорта да видят как остава без договор. Във всеки случай е ясно, че фигурата на Меси ще продължи и днес да е в центъра на уебсайта на клуба, на стадиона и в официалния магазин и че ако някой иска да персонализира фланелка с неговото име, може да го направи. Съществува убеждението, че Лапорта по-скоро, отколкото по-късно, ще се измъкне.

Снимка: Фейсбук

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x