> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

В Мерцедес се оплакаха от липса на скорост


0
0
320

Доминаторът Мерцедес се оплака от липса на скорост. Това се е видяло на предсезонните тестове на пистата “Сахир” в Бахрейн, където след по-малко от две седмици започва новият сезон във Формула 1. Немците са изчислили, че “Черните стрели” са по-бавни от Ред Бул, с които се очертава основно да спорят на асфалта.

Направихме прогрес с баланса на колата с повече гориво в резервоара. Тогава колата бе по-предвидима, но можем да видим от събраните данни, че в състезателно темпо не сме бързи колкото Ред Бул. С малко гориво картината е още по-объркваща. Ние не направихме достатъчно голям прогрес, твърде много коли бяха пред нас. Може би ще трябва да преразгледаме нашия подход”, обяви един от главните инженери в тима на Мерцедес Андрю Шовлин.

“През последните години имахме проблеми с темпото в зимните тестове и успявахме да направи достатъчно голям напредък преди първото състезание. Този път обаче ще ни е много трудно. Нямаме достатъчно време до уикенда тук. Направили сме си план, с който да се опитаме да разберем част от проблемите ни и няма да оставим необърнат камък в опитите си да намерим още скорост през следващите десет дена”, допълни той.

В Бахрейн Люис Хамилтън и Валтери Ботас завъртяха само 304 обиколки, което е със 118 по-малко от бройката, направена от екипите на Алфа Ромео и Алфа Таури например.
Пилотите на Мерцедес имаха проблеми и със стабилността в задната част на болида, свидетелство за което са двете завъртания на Хамилтън.
“Направихме стъпка напред, но не е достатъчно и не сме там, където искаме. Губим по цялата обиколка, не само в определени части от нея. Нямам търпение да се върнем в състезателен режим и да се фокусирам”, каза 7-кратният световен шампион.

Проблемите със скоростта си проличаха в последния ден, когато Люис сложи и най-меките гуми на Пирели, но и с тях той бе на повече от секунда от топвремето на лидера на Ред Бул Макс Верстапен, който използваше малко по-твърди сликове. Най-бърз в последната сесия беше именно нидерландецът.

Снимка: facebook.com

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments