> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Редят “Мастърс” на трева преди “Уимбълдън”


24 0

Мъжката тенис асоциация (ATP) проучва възможността за провеждане на турнир от сериите “Мастърс 1000” на трева във Великобритания като подготвителна надпревара преди “Уимбълдън” в бъдеще, разкри президентът на асоциацията Андреа Гауденци.
Турнирите от “Мастърс 1000” са сред най-престижните след четирите надпревари от Големия шлем, като три от тях са на клей, а други шест – на хард, всяка година. Досега не е имало турнир от “Мастърс 1000” на тревна настилка след приемането на сериите през 1990 г. Надпреварите преди “Шампионата” в “Ол Ингланд Клъб” са от категории 500 и 250 в Германия (Хале и Щутгарт), Великобритания (Куинс и Ийстбърн), Испания (Майорка) и Нидерландия (Хертогенбош).

Харесвам идеята за турнир от “Мастърс 1000” на трева в седмицата след Куинс и Хале. Това е нещо, което предложих на собствениците и на ръководството. Допада ми идеята за силен турнир от категория 1000 преди “Уимбълдън”. Имаме Голям шлем на трева, но не и надпревара от “Мастърс 1000″. Очевидно е, че ще бъде обсъдено с всички, но това може да бъде начин да проведем голямо събитие във Великобритания”, каза Гауденци пред в. “Таймс”.

Тазгодишният сезон на трева бе съкратен със седмица след отлагането на “Ролан Гарос” поради пандемията. Турнирът от Шлема на червено ще приключи на 13 юни, две седмици преди старта на Откритото първенство на Великобритания.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading