> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Мъри Стоилов поиска Купата на България за Левски


0
0
21

Мъри Стоилов пожела Левски да спечели Купата на България. “Сините” стартират участието си в сряда, когато гостуват на втородивизионния Марек в Дупница. Срещата пропускат лидерите Николай Михайлов, Георги Миланов и Иван Горанов, които са получили контузии при 0:0 с ЦСКА 1948.

“Не мисля, че сме в позиция да подценяваме някого. Смятам, че всякакъв вид несериозност в този мач може да ни създаде проблеми. Всеки мач трябва да играем на максимум. Всеки отбор срещу, който се изправяме играе мотивирано срещу нас. Трябва да бъдем на максимум. В последните години нямаме спечелен трофей или Купа, че да подценяваме.
Физическата подготовка не е наред. Отборът не е водил подготвителен период. Тренираме по-внимателно. Ще се опитваме с мачовете да вдигаме кондиционното ниво. На този етап до зимата нищо не може да се направи”, обяви на брифинг Стоилов.

“Имам проблеми с играчи. При темпото и желанието в мача с ЦСКА 1948 на базата на слабата кондиционна подготовка се получават леки травми. На този етап Ники Михайлов, Иван Горанов и Георги Миланов са с леки травми. Това ще е шанс за играчи, които не играят толкова, да влязат и да покажат на какво са способни. Всеки трябва да си пази мястото в основния състав”, каза още Мъри.

“Не виждам какви проблеми могат да имат футболистите, когато има мач ЦСКА – Левски. От двубой с голям заряд. Стимулът на мача е достатъчна мотивация да надскочиш себе си. Вярвам изключително много на треньорската работа. С нея могат да се подобрят много от компонентите. Не мисля, че имаме кой знае какви големи проблеми във фаза атака. Имахме добро взаймодействие в защита на последния мач”, акцентира Стоилов.

“15 години по-късно отново дъвчем тази тема. Жалко за българския футбол, че още говорим за това. В другите държави говорят за отопление в долните дивизии, а ние, че въобще нямаме терени. Тъпчем си откъм инфрасктура на едно и също място. Даже новите терени, които се направиха в България, са на ниско ниво. Доколкото знам в Пазарджик си правиха нов терен, Черно море също, а всички се оплакват. Нещо, което е направено, както трябва – можете да излезем да го видите. 2005-2006 го правихме терена.
Ние като клуб с история и традиции единственото, което можем да си поставим като цел е спечелването. Би трябвало да играем с всички сили да спечелим Купата.
Има доста неща, които младите трябва да подобрят, да доразвият, да добавят футболен интелект, който са имали бившите нападатели на Левски. От тях трябва да изискваме, а те да изпълняват”, завърши Мъри Стоилов.

Снимка: Левски

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x