> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Мъри за БФС: Левски иска справедливост


0
0
278

Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори преди гостуването на Черно море. Срещата е в сряда на “Тича”, а главен съдия ще е Георги Давидов. Мъри коментира и декларацията на клуба с искане за конгрес на БФС.

“Надали една победа може да гарантира постоянство в резултатите. По-важно е да намерим постоянство в играта. Една победа може да повдигне самочувствието на футболистите. Може би ще даде допълнително самочувствие и на тези, които са здрави”, каза Стоилов.

„Все още имаме доста проблеми от последния мач. Ясно е отсъствието на Бари, Стефанов и Попов. Имаме и други проблеми, които няма да могат да се решат до мача, според мен. Ясно е, че се случи, че всички основни атакуващи нападатели получиха травми. Младите ще трябва да ги заместят. Не трябва да звучи като оправдание, но когато трима от основните ти атакуващи футболисти отсъстват, има проблеми в завършващата фаза”.

„Клубът е упоменал точно и ясно каквото има да казва. Зачестиха безброй претенции и желание на всякакви клуба. Лично аз смятам, че е време да седнем и да начертаем план за доброто на българския футбол. Да подкрепим програма, стратегия и президент на БФС. Най-после трябва да си говорим за футбол. Всеки подхвърля нещо. Да приемем нещо и да стоим зад него”, заяви Стоилов.

„Така и така правим по 2-3 смени. Ще съберем група от 15 футболисти. Боби Рупанов вече тренира. Той ще пътува за Варна, други млади няма да взимаме. Няма да правим толкова смени, познато е за нас. Имаме два мача, ако някой от играчите оздравее, ще дойде във Варна”.

„Ние не сме предложили име или човек. Личната ми позиция е, че всички трябва да седнат и в разговори да изчистим план за развитието на футбола. Като се избере президент, да стоим всички зад него. Виждат се безброй безпринципни решения и претенции. Там е мястото да си кажем каквото има, а не през медиите. Един форум на футбола може да реши много проблеми. Призоваваме за стратегии, за да видим кой ще ръководи футбола. Ние нямаме конкретен кандидат. Искаме да видим какво ще предложат. Човекът, който представлява клуба, ще решава за кого да гласува. Всеки ден има претенции и недоволства, а не винаги се дава яснота на професионалисти да си казват мнението. Ако някой не вижда или не иска да го види, българският футбол отдавна е под дъното”.

„Ние точно и ясно обявихме нашето желание краят на първенството да бъде в края на ноември. Простата логика е, че футболистите играха 11 месеца и заслужават месец почивка. Това не е прищявка. След 3-4 декември за нашия клуб не е приемливо заради здравето на футболистите. През останалото време казахме, че сме готови да играем с Вихрен Сандански в датите на мачовете на националния отбор. Ще мислим какво ще се случи. Не сме най-добрият опонент и слугинаж на много хора. Те няма да съобразят с нашето желание, а с желанието на други хора”.

„Ние не искаме да изпадаме в дребнотемия – съдийство, наказания или други неща. Искаме да има тотална промяна, защото през годините изпадаме в дребни неща, а не искаме да променим футбола. Футболът в цял свят е доста напред, а ние изоставаме. Футболът изостава заради липса на нови идеи. Ако ние сме виновни и криви, да приемат други решения. За нашия клуб няма лице на промяната. За нашия клуб ще има най-доброто за футбола. От това, което видяхме, не сме впечатлени от промените и изпълкома. Изпълкомът трябва да се знае предварително, а не, след като всичко е приключило. Повечето претенции на клубовете са такива. Време е да си го заявим открито, за да седнем и да си говорим. Предлагаме да няма постоянни обжалвания и адвокатски игрички. За нас най-важно е да има позитивни промени”.

„Тези въпроси трябва да се задават на хората, които назначават съдиите. Аз избягвам да коментирам темата съдийство. Даже получават прекалено голям толеранс от моя страна, защото не си позволяваме да коментираме. В последния мач имаше грубости. Виждате травмата на Илиян Стефанов. То е ужасно да я гледаш, а не се стигна дори до гледане на ВАР”.

„Не съм оптимист, но Левски винаги е бил за развитието на футбола, за почтеността. Паузата е добре да си кажем проблемите. При нас обикновено се замилат, вие ги прикривате и не ги назовавате с истинските им имена. Надявам се през тези 3-4 месеца да седнем и коментираме. Ако ние бъркаме, да ни се каже къде бъркаме. Ние самите сме виновни около съдийството. Знайни и незнайни войни притесняват съдиите. Хора злоупотребяват с властта си. Съдиите също трябва да носят своите отговорности. Никой не коментира колко сериозна можеше да е травмата на Илиян Стефанов. Отношението към Левски също не е най-доброто. Нямаше доказателства, а бяхме наказани. Трябва да се подобри наказателната уредба, която дава право на всякакви измъквания”.

„След като 90% от клубовете пускат декларации, нормално е да седнем и да коментираме футбол. На много хора няма да им се иска да коментира футбол и да продължат всякакви видове практики в помощ на този и онзи. Ние сме за сядане и решаване на всички проблеми. Процесът е взаимен. Не виждам нещо толкова драматично. Левски иска прозрачност и разговори”, обобщи Стоилов.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx