> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Новият в Лудогорец дошъл заради треньора Дамбраускас


59 0

Лудогорец привлече под наем хърватския вратар Кристиян Кахлина от ХНК Горица – клубът, откъдето дойде и треньорът Валдас Дамбраускас. Договорът на Кахлина с деветкратния шампион е до края на настоящия сезон. На представянето си стражът призна, че е дошъл именно заради литовеца – противен случай да е отрязал българите.

Лудогорец е най-добрият отбор в България. Работил съм с Валдас Дамбраускас девет месеца в Горица, който сега води Лудогорец и знам методите му на работа. Имахме добри резултати и чудесна комуникация. Сега имам възможността да дойда тук. След като съм в Лудогорец, съм готов да бъда титуляр, защото това е причината да пристигна. Това е добра възможност за мен да се развия и да направя крачка напред. Искам да се боря и да се доказвам в този клуб”, закани се Кахлина.

“Първо, най-важното решение при мен бе треньорът, който ми се обади. Приех веднага, защото знам неговите методи, тренировки. Може да не знам играчите, но знам какво той иска от тях. Смятам, че това е най-важното за един вратар – да вижда какво иска треньорът от него. Идвам за три месеца под наем, но ако не беше Валдас Дамбраускас, може би нямаше да подпиша. Тук съм заради неговата покана”, каза още Кахлина.

“Наложи се да реагираме светкавично и взехме Кахлина. Наблюдавали сме го дълго време преди да дойде Валдас. Здравко Здравков го гледа няколко пъти на живо в Хърватия, тъй че изборът не е бил хаотичен. Преценили сме неговите възможности и качества. Благодаря на ръководството на Хит Горица, тъй като реагираха адекватно. Оставаха по-малко от 24 часа до затварянето на трансферния пазар и се стигна до трансфера и сделката. Желанието на Кахлина също бе да играе при нас и не се поколеба да премине при нас и сега ние сме тук пред вас. Пожелавам му здрав и успехи с Лудогорец. В договора между двата отбора има опция за откупуване и всичко е фиксирано и договорено”, обяви на представянето спортно-техническият директор на “Орлите” Георги Караманджуков.

Снимка: ludogorets.com

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading